.

Nieuwsoverzicht

Stadspark_Hoofddorp

Denk mee over speelplekken in Stadspark Hoofddorp

In Stadspark Hoofddorp wordt binnenkort plaatsgemaakt voor de aanleg van twee nieuwe speelplekken. De gemeente wil een speelplek inrichten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 5 jaar en een voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Iedereen mag hierover meedenken. Dit gaat in twee stappen.
29 januari 2024

Volg wat er gebeurt in het Stadspark

In Stadspark Hoofddorp werkt aannemer Infra- & Cultuurtechniek B.V. sinds deze zomer hard aan de vernieuwing van het park. Deze week startte de aannemer ook met fase 3 en 4. Bij de kinderboerderij, de vijver en het park bij de Kruisweg.
17 oktober 2023
Wethouder Jurgen Nobel in gesprek met de aanwezigen in C. aan het Raadhuisplein op maandag 17 juli. De gemeente heeft op 10, 12 en 17 juli informatiebijeenkomsten georganiseerd in C. en in het tijdelijke gemeente kantoor aan de Taursuavenue.

Parkeren in Stadscentrum Hoofddorp: in gesprek met wethouder Jurgen Nobel

De afgelopen weken hebben ongeveer 250 Hoofddorpers - bewoners en ondernemers - informatiebijeenkomsten bezocht over toekomstige parkeren in het centrum van Hoofddorp. Ze konden hun zorgen uiten, voorstellen doen en vragen stellen aan wethouder Jurgen Nobel.
20 juli 2023
Tennisles bij tennisverenging Hoofddorp

Herontwikkeling tennis- en Emmaschoollocatie financieel niet haalbaar

Tennisvereniging Hoofddorp (TVH), Stichting Tennishal Hoofddorp (STH) en de gemeente Haarlemmermeer zijn al langere tijd met elkaar in gesprek over de herontwikkeling van de tennislocatie en tegenoverliggende Emmaschoollocatie in stadscentrum Hoofddorp.
18 oktober 2022
Het Raadhuisplein in Hoofddorp

Reageer op het ontwerpbestemmingsplan Raadhuisplein

Het Raadhuisplein is straks een sfeervol en gezellig plein met daaromheen appartementen, horeca met terrassen, een nieuw gemeentehuis en andere voorzieningen.
13 oktober 2022
Luchtfoto van het centrum van Hoofddorp

Stadscentrum Hoofddorp aantrekkelijker maken

Er gebeurt veel in Stadscentrum Hoofddorp. Om richting te geven aan alle ontwikkelingen, werkt de gemeente Haarlemmermeer aan een Visie Stadscentrum Hoofddorp. Hierin staat hoe de gemeente van het centrum van Hoofddorp een aantrekkelijk stadscentrum maakt.
7 oktober 2022
Verkeersstructuurplan

Prettig bewegen in Haarlemmermeer

De gemeente ontwikkelt plannen om het centrum van Nieuw-Vennep en Hoofddorp de komende jaren bereikbaar en leefbaar te houden. Beide plaatsen moeten nóg aantrekkelijker worden om te verblijven.
16 september 2022
De Kaukasiche vleugelnoot in al zijn glorie

Haarlemmermeerse vleugelnoot genomineerd voor Boom van het Jaar

De boom was al eens voorgedragen bij de provincie Noord-Holland. Helaas kwam de Kaukasische vleugelnoot in 2021 niet door de provinciale voorrondes. Dit jaar heeft de jury uit 82 aangemelde bomen met hun bijbehorende verhalen twaalf bomen (één voor iedere provincie) genomineerd.
5 september 2022
impressie van het ontwerp van het stadspark Hoofddorp

Definitief ontwerp voor Stadspark Hoofddorp klaar

Stadspark Hoofddorp is dé verbinding tussen het station en het stadscentrum. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het definitieve ontwerp van het park. Dit ontwerp is tot stand gekomen in afstemming met omwonenden en specialisten.
31 augustus 2022

Het stadscentrum van... Wendy

Deze zomer vertellen we graag meer over de relatie van een aantal inwoners en ondernemers met Stadscentrum Hoofddorp. We spraken Wendy Grosscurt. Wendy is de eigenaresse van Wen’s Tas op de Concourslaan. Ook is ze een echte Hoofddorpse. Ze is hier opgegroeid en woont er met nog even veel plezier.
18 augustus 2022