.

Stadscentrum Hoofddorp

Samen met inwoners, ondernemers en ontwikkelaars bouwt de gemeente aan een levendig en bereikbaar stadscentrum met een eigen Hoofddorpse identiteit. Een plek om te wonen, werken, winkelen en te ontspannen.

Gebiedskaart ontwikkelingen Stadscentrum

 

Nieuws op InforMeer

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Plannen rondom het Raadhuisplein kaart

Beeldkwaliteitsplan Raadhuisplein naar gemeenteraad

Het Raadhuisplein in Hoofddorp moet een aantrekkelijk plein worden in Stadscentrum Hoofddorp. Het wordt een sfeervol en gezellig plein met daaromheen appartementen, horeca met terrassen en andere voorzieningen. De gemeente geeft de mogelijkheden en voorwaarden mee over de kwaliteit en het uiterlijk van de gebouwen. Dit samen heet een beeldkwaliteitsplan. Het college van burgemeester en wethouders stemde op dinsdag 23 mei in met het definitieve beeldkwaliteitsplan voor het Raadhuisplein en omgeving.

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Belangrijk moment Hyde Park met betrokkenen.

Belangrijk moment sociale huurwoningen Hyde Park

Midden in Hyde Park komen 124 sociale huurwoningen die vooral bedoeld zijn voor starters. Hyde Park Hoofddorp B.V. heeft de grond voor deze woningen officieel overgedragen aan woningcorporatie Ymere. De aannemer start binnenkort met de voorbereidingen van de bouw en na de zomer gaat de eerste paal de grond in.

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Ontwerp impressie nieuw gemeentehuis 2

Nieuw gemeentehuis weer een stapje dichterbij

De gemeenteraad heeft op donderdag 6 april het voorlopig ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis van Haarlemmermeer vastgesteld. Daarbij gaf de raad aanpassingen mee voor de uitwerking van het definitieve ontwerp. Het nieuwe gemeentehuis biedt straks één plek aan het Raadhuisplein waar gemeenteraad, college van burgemeester en wethouders, medewerkers en bezoekers samenkomen. Het wordt een compact, en tegelijkertijd uitnodigend, efficiënt en duurzaam gebouw. 

Nieuws