.

Westerdreefkwartier

Het Westerdreefkwartier is onderdeel van het Pionier-Bolsterrein in Nieuw-Vennep. Het Pionier-Bolsterrein verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gemengd gebied voor wonen en werken. De ontwikkelaar van het Westerdreefkwartier is Van Wijnen. Het Westerdreefkwartier is het eerste nieuwbouwproject op het Pionier-Bolsterrein. Het komt op de plek waar eerst drukkerij ARGO stond, op de hoek van de Venneperweg en de Westerdreef.

Plan Westerdreefkwartier

Het plan van Het Westerdreefkwartier bestaat uit 6 eengezinswoningen aan de Westerdreef en 130 appartementen aan het Westerkwartier en de Venneperweg, waarvan 40 sociale huurwoningen en 90 koopwoningen. De appartementen bestaan uit 4 verdiepingen verdeeld over 6 blokken. Bij de rotonde komen 2 appartementen op een vijfde verdieping. De woningen komen rondom een binnentuin met groen en een speeltuin te liggen. Onder het gebouw komt een parkeergarage met plek voor ongeveer 70 auto's. 

Afbeelding: ontwerp van het Westerdreefkwartier in Nieuw-Vennep.

Planning

Van Wijnen is op dit moment bezig met de bouw van de woningen. Zowel met de appartementengebouwen als de eengezinswoningen. De betonnen vloeren en wanden van de verdiepingen worden gemaakt in een speciale werkplaats. Daarna worden ze naar de bouwplaats gebracht. Deze manier van bouwen zorgt voor een snelle bouwtijd en een mooi resultaat. Tijdens de werkzaamheden rijdt er bouwverkeer in de buurt. Van Wijnen bouwt meestal van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur. 

Meer informatie en nieuwsbrief bouwwerkzaamheden

Meer informatie vindt u op de website van het Westerdreefkwartier. Voor vragen en opmerkingen over de werkzaamheden kunt u mailen naar de ontwikkelaar via contact@bouwwesterdreefkwartier.nl. Via dit e-mailadres kunt u zicht ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Van Wijnen over de bouwwerkzaamheden. 

Bekijk ook

Het Westerdreefkwartier loopt vooruit op het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. Lees meer over het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein.