.

Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep is volop in ontwikkeling. Met het project De Nieuwe Kom wordt gewerkt aan een aantrekkelijk en modern centrum. In het plan is ruimte voor woningen, winkels, groen, horeca en cultuur. Bedrijventerrein De Pionier en het Bolsterrein veranderen langzaam in een gemengd woon-werkgebied. Op het Pionier-Bolsterrein worden de komende jaren ongeveer 2.000 nieuwe woningen gebouwd. Aan de Veldbloemstraat komen betaalbare woningen. Deze zijn vooral geschikt voor mensen met een lager inkomen, starters en jongeren. Aan de Oosterdreef aan de Sarabande is er ruimte voor tijdelijke flexwoningen. Deze woningen zijn voor spoedzoekers uit gemeente Haarlemmermeer, waaronder starters en jongeren (23+) en vergunninghouders. In Nieuw-Vennep West onderzoeken de gemeente en grondeigenaren de mogelijkheid om veel nieuwe woningen te bouwen. In het noorden van Nieuw-Vennep ligt PARK21, het groene hart van de Haarlemmermeer. De uitdaging voor alle plannen is de samenhang te houden tussen de bestaande en de nieuwe wijken van Nieuw-Vennep. 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws over Nieuw-Vennep? U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief door het vakje 'Nieuw-Vennep' aan te vinken en op 'verzenden' te klikken.

Nieuws op InforMeer

 

Lees het artikel verder op de website van PARK21

9 maart: Informatiemarkt PARK21 en project Weg om de Zuid!

Haarlemmermeer groeit en er gebeurt veel tegelijk in Nieuw-Vennep West en Hoofddorp Zuid. PARK21 is volop in ontwikkeling, er komen veel woningen en nieuwe inwoners bij en ook het verkeer neemt toe. De verbeterde Nieuwe Bennebroekerweg leidt het verkeer straks beter langs de zuidrand van Hoofddorp. Met de verdere aanleg van PARK21 komt er extra ruimte voor het doorbrengen van vrije tijd. Wilt u meer weten over deze projecten of heeft u vragen? Kom dan zaterdag 9 maart tussen 11.00 en 15.00 uur naar de informatiemarkt over PARK21 en het project Weg om de Zuid. U bent van harte welkom!

 

Een indruk van Mercator

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Akkoord over bouw Mercator in centrum van Nieuw-Vennep

Goed nieuws voor Nieuw-Vennep. Vooral voor de bewoners en de ondernemers van het centrumgebied De Nieuwe Kom: de gemeente en projectontwikkelaars Wilma Wonen en Green Real Estate gaan een overeenkomst aan voor het plan Mercator. Burgemeester en wethouders hebben hiermee ingestemd op 19 december.

Nieuws