.

Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep is volop in ontwikkeling. Met het project De Nieuwe Kom wordt gewerkt aan een aantrekkelijk en modern centrum. In het plan is ruimte voor woningen, winkels, groen, horeca en cultuur. Bedrijventerrein De Pionier en het Bolsterrein veranderen langzaam in een gemengd woon-werkgebied. Op het Pionier-Bolsterrein worden de komende jaren ongeveer 2.000 nieuwe woningen gebouwd. Aan de Veldbloemstraat komen betaalbare woningen. Deze zijn vooral geschikt voor mensen met een lager inkomen, starters en jongeren. Aan de Oosterdreef aan de Sarabande is er ruimte voor tijdelijke flexwoningen. Deze woningen zijn voor spoedzoekers uit gemeente Haarlemmermeer, waaronder starters en jongeren (23+) en vergunninghouders. In Nieuw-Vennep West onderzoeken de gemeente en grondeigenaren de mogelijkheid om veel nieuwe woningen te bouwen. In het noorden van Nieuw-Vennep ligt PARK21, het groene hart van de Haarlemmermeer. De uitdaging voor alle plannen is de samenhang te houden tussen de bestaande en de nieuwe wijken van Nieuw-Vennep. 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws over Nieuw-Vennep? U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief door het vakje 'Nieuw-Vennep' aan te vinken en op 'verzenden' te klikken.

Nieuws op InforMeer

 

Indruk van de Veldbloemstraat

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Start bouw betaalbare huurwoningen in Nieuw-Vennep

Op woensdag 24 mei is het startschot gegeven voor de bouw van 43 sociale huurwoningen aan de Veldbloemstraat in Nieuw-Vennep voor mensen met een lager inkomen, starters en jongeren. De bouw gebeurt in opdracht van woningcorporatie Ymere. Wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw: “De vraag naar dit soort woningen is gigantisch. Ik ben dan ook heel blij dat Ymere met dit project zorgt voor 43 van dit soort woningen. 43 huishoudens hebben straks een mooie en betaalbare plek om te wonen.”

Nieuws