.

Nieuwsoverzicht

Harmonieplein

Zo gaat het nu met Mercator en het Marktgebouw

Het Marktgebouw en Mercator zijn twee projecten in het centrum van Nieuw-Vennep binnen De Nieuwe Kom. In de Nieuwe Kom wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deze projecten. In dit bericht leest u hoe het nu gaat.
1 juli 2023
Helsinkilaan

Nieuwe weg naast Helsinkilaan

In het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein staat een nieuwe weg naast de Helsinkilaan. De nieuwe weg loopt naast de Helsinkilaan, tussen de Athenelaan en de Operaweg. De bestaande Helsinkilaan en de parkeerplaatsen blijven voor een groot gedeelte zoals ze nu zijn.
1 juli 2023
De plek van de Leibomen

Nieuwe bomen voor het centrum van Nieuw-Vennep

Vanaf vandaag plant de gemeente 10 Leibomen in het centrum van Nieuw-Vennep. De bomen komen in het Middengebied (kavel Harmonieplein) in het gras naast de parkeerplaats tussen de Gelevinkstraat en De Doorbraak. Het planten duurt twee dagen.
14 maart 2023
artist impression van de woningen aan de Veldbloemstraat

Uitspraak Raad van State Veldbloemstraat

De Raad van State heeft op 23 november 2022 uitspraak gedaan op het ingediende beroep op het bestemmingsplan. De Raad van State heeft het beroep ongegrond verklaard. Dit beroep was ingesteld door buurtbewoners van de locatie waar de gemeente huurwoningen wil laten bouwen door woningcorporatie Ymere.
12 december 2022
De situatie bij de voormalige kringloopwinkel in Nieuw-Vennep

Oude kringloopwinkel Nieuw-Vennep krijgt groene jas

Het gebouw aan de Venneperstraat waar vroeger de kringloopwinkel zat, staat al een lange tijd leeg. Het pand is duidelijk in verval, met kapotgeslagen ramen, en een doorn in het oog van alle Vennepers. De gemeente is echter geen eigenaar van het gebouw.
20 oktober 2022
Wethouder Marjolein Steffens en projectmanager Christien Jordaan verplaatsten een voetbaldoeltje

‘Graag meer levendigheid in de Nieuwe Kom’

De Nieuwe Kom is over 10 jaar klaar. Dat kreeg Marjolein Steffens-van de Water tijdens een informatiebijeenkomst te horen over het centrumgebied van Nieuw-Vennep. Dat moet zo’n 22 jaar geleden zijn geweest.
13 september 2022
De flexwoningen aan de Oosterdreef in aanbouw

Flexwonen Oosterdreef genomineerd

Met flexwonen (tijdelijk wonen) aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep kunnen de gemeente Haarlemmermeer samen met FARO (architecten), woningcorporatie Ymere, Humanex Business Innovators en Homes Factory de ARC Innovatie Award 2022 winnen.
9 september 2022
vier puzzelstukjes die door vier verschillende handen in elkaar gelegd worden

Gemotiveerde huurders flexwoningen Oosterdreef gezocht

Voor de toewijzing van 60 zogenoemde flexwoningen (tijdelijke woningen) aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep voert Ymere in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer een experiment uit.
31 augustus 2022
Impressie van de woningen

Dertig woningen achter de IJweg Nieuw-Vennep

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan achter de IJweg in Nieuw-Vennep vast te stellen om dertig vrijesectorkoopwoningen mogelijk te maken. De locatie is onderdeel van een grotere ontwikkeling aan de zuidrand van Hoofddorp.
13 juli 2022
Het centrum van Nieuw-Vennep gezien richting Poststraat en Venneperstraat.

Informatiebijeenkomst nieuw Beeldkwaliteitsplan Nieuwe Kom

De gemeente Haarlemmermeer heeft het nieuwe Beeldkwaliteitsplan voor de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep vrijgegeven voor inspraak. De gemeente organiseert op maandag 7 maart om 19.00 uur een informatiebijeenkomst in Zalencentrum Het Trefpunt om het vernieuwde Beeldkwaliteitsplan te presenteren.
2 februari 2022