.

Senioren

Meedoen is voor alle leeftijden belangrijk.

Voor senioren zijn er veel mogelijkheden in uw buurt. Hieronder vindt u een overzicht met activiteiten die worden georganiseerd. Klik op de link voor meer informatie.

Activiteiten voor senioren in Haarlemmermeer
Activiteit Meer informatie

Seniorenverenigingen

Seniorenverenigingen in Haarlemmermeer behartigen de belangen van senioren en bieden een uitgebreid activiteitenaanbod in de buurt.

Leven Lang Wonen Langer zelfstandig wonen in uw eigen comfortabele omgeving. Lees hier meer informatie over langer zelfstandig wonen.

Mobiliteit

AutoMobiel is een sociale vervoersdienst en onderdeel van Servicepunt Thuiswonen. Deze dienst is bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking zonder vervoer. Een eenvoudige en voordelige manier om lokaal op maat te kunnen reizen.

Personenalarmering

Personenalarmering is er voor iedereen die met een veilig gevoel (langer) thuis wil blijven wonen. 24 uur per dag hulp met één druk op de knop.

Eén tegen eenzaamheid

Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de overheid eenzaamheid verminderen. Dit kan door de tekens van eenzaamheid eerder op te merken. Maar ook door het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar te maken. Samen kunnen we eenzaamheid bestrijden. Lees meer over eenzaamheid

Platform voor toegankelijke locaties Via de app en website van Ongehinderd kunnen mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Zo hoeft u niet meer te twijfelen of u goed kunt parkeren, ergens naar binnen kunt of dat toiletten bruikbaar zijn. De informatie is in de gratis app en op de website te vinden, waar inmiddels tienduizenden gebruikers beoordelingen plaatsen.
Veiligheid Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom startte het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de campagne Senioren en Veiligheid. U krijgt tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt en om u te helpen als u slachtoffer bent geworden.
Slimotheek In de Slimotheek in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale en Nieuw-Vennep of het Dorpshuis in Badhoevedorp leent u slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Voor uzelf, of voor iemand voor wie u zorgt. Denk aan bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een kalenderklok, een slimme deurbel, een eenvoudige mobiele telefoon of een makkelijke afstandsbediening.
Doortrappen Veilig en met plezier blijven fietsen? Dat wil iedereen wel. Met het programma Doortrappen willen we ervoor zorgen dat ouderen (65+) in Haarlemmermeer veilig én met plezier langer blijven doortrappen. Bijvoorbeeld met een fietshelm of fietsspiegels. Of met behulp van handige fietstips, fijne oefeningen om soepel te blijven en leuke (fiets)activiteiten.