.

Agenda van Meer voor Elkaar

In Haarlemmermeer organiseren verschillende maatschappelijke organisaties mooie activiteiten voor inwoners. In deze agenda staan activiteiten die georganiseerd worden en bij welke partnerorganisatie u terecht kunt.

Op de Sociale Kaart Haarlemmermeer vindt u bij 'Mijn Buurt' activiteiten waar u wekelijks of maandelijks heen kunt. Denk aan wekelijkse wandelingen via het Taalhuis of Team Sportservice Haarlemmermeer. Koffie- en theemiddagen in Buurthuizen of met lotgenoten. Naast de (zomer)activiteiten in de onderstaande agenda zijn er nog meer (sport)activiteiten te vinden via Noord-Holland Actief.

Sfeerfoto's met activiteiten in Haarlemmermeer
Sfeerfoto animatie iedereen kan mee blijven doen

Week van de Ontmoeting 2023

In Haarlemmermeer maken we van de Week tegen Eenzaamheid, de Week van de Ontmoeting. Een week waarin we met elkaar mooie activiteiten aanbieden. Verschillende organisaties in Haarlemmermeer organiseren samen activiteiten voor inwoners. De Week van de Ontmoeting is van 27 september t/m 4 oktober. Binnenkort vindt u op deze pagina een overzicht van activiteiten die georganiseerd worden.

Zomeractiviteiten 2023
Wat? Wanneer? Meer informatie
Taalzomer 2023 - ontdek en groei Juli, augustus, september in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Deze zomer organiseert Taalhuis Haarlemmermeer 'taalavonturen in de natuur!' Doe mee aan een speurtocht, rondleiding, picknick of wandeltocht. Zo kunt u op een leuke gezellige manier anderen ontmoeten en uw taalvaardigheden verbeteren. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun Nederlands willen verbeteren. Bekijk de activiteiten, schrijf u in en doe mee!
Kom tot rust met Yoga - Taalzomer

Vrijdag 1 september 10.00 - 12.00 uur. Verzamelen bij C. Bibliotheek Hoofddorp.

Maak uw hoofd leeg en voel u goed. Neem een voorwerp of iets mee naar de yoga waar u blij van wordt en vertel hierover in de groep. Deze activiteit is helemaal gratis. Aanmelden gaat via de website van de Taalzomer.
Meer terugkerende activiteiten
Klupcafé voor inwoners met een licht verstandelijke beperking Elke 2e donderdag van de maand. 19.00 - 21.30 uur. Wijkcentrum 't Kattegat. Heeft u of kent u iemand met een licht verstandelijke beperking tussen de 23 en 65 jaar? Het Klupcafé is voor gelijkgestemden om een praatje te kunnen maken of om iets leuks te doen. Een gezellige groep mensen ontmoet elkaar maandelijks in het wijkcentrum. U kunt altijd aansluiten. Meer informatie staat op de website van MeerWaarde.
Metgezel - vriendschappelijk huisbezoek In overleg met de vrijwilliger bij u thuis. Heeft u of iemand die u kent behoefte aan vriendschap of iemand om thuis mee te praten? Dan is een 'Vriendschappelijk Huisbezoek' van Humanitas misschien een uitkomst. De vrijwilligers van Humanitas zijn er voor iedereen die gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen. Lees meer over Metgezel op de website van Humanitas.
Sportinstuif - Team Sportservice Haarlemmermeer Donderdagen van 14.30 - 16.00 uur. Sportzaal in de Breedte, Hoofddorp.

Met deze sportinstuif biedt Team Sportservice een breed aanbod van sporten aan. Van teamsport tot individueel, er worden een aantal sporten aangeboden. Denk aan verschillende balsporten of bijvoorbeeld kickboksen. Er is voor ieder wat te doen en waar nodig wordt het aanbod aangepast aan wat jij leuk vindt om te doen.

Aanmelden kan door te bellen met 06-14 55 99 67 of bekijk andere activiteiten van Team Sportservice.

Interculturele inloop - 'House of Joy' Maandagen van 15.00 - 19.00 uur. Buurthuis 'Het Contact' Nieuw-Vennep. 

U bent van harte welkom voor een praatje, om nieuwe mensen te leren kennen of te oefenen met Nederlands praten. Het is een gezellige inloop met koffie/thee en een zelf meegebrachte maaltijd. Meer informatie opvragen kan door een e-mail te sturen naar Crosspoint Getsewoud: crosspointgetsewoud.nl. Of bekijk meer activiteiten van Maatvast Haarlemmermeer.

Online cursus Creatief Leven Starten is mogelijk op elk gewenst moment.

De cursus ‘Creatief Leven’ leert u om weer plezier te krijgen in het omgaan met mensen en om controle te krijgen over uw leven. Deze cursus gaat over verandering van eenzaam naar niet eenzaam. Verandering van niet weten hoe u het moet aanpakken naar weten hoe u het moet doen. Verandering is niet altijd makkelijk. Het vergt moed om uw leven te veranderen. Inschrijven voor de cursus.