.

Meer voor Elkaar

Samen behouden we de zorgzame gemeente, waar het goed leven is. Een samenleving waar mensen naar elkaar omkijken en waar zorg en ondersteuning op maat is, voor jong en oud.

Meer informatie over alle instellingen in Haarlemmermeer op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur? Sociale kaart Haarlemmermeer biedt een digitaal overzicht.

 

Nieuws op InforMeer

 

Cora in de bibliotheek

Lees het artikel verder op Informeer Online. 

'Twaalf procent van de inwoners van Haarlemmermeer heeft moeite met de Nederlandse taal'

 

Cora Is een van de Haarlemmermeerders die moeite heeft met de Nederlandse taal. Samen met taaldadviseur van het Taalhuis Annette Grippeling doet zij haar verhaal aan InforMeer. 

 

Pascalle voor de klas

 

Lees het artikel verder op Informeer Online.

'Coaching voor jongeren door jongeren'

Pascalle en Bas zijn jongerenervaringcoach. Op basis van hun eigen ervaring helpen zij jongeren die daar behoefte aan hebben. Binnenkort start er weer een training om nieuwe ervaringscoaches op te leiden. Pascalle en Bas zoeken dus nieuwe collega’s en vertellen graag over hun vrijwilligerswerk.

 

Eurobiljetten in de radiator

 

Lees het artikel verder op Informeer Online.

'Grotere groep inwoners recht op energietoeslag en het kindpakket'

De gemeente Haarlemmermeer verhoogt in 2023 de inkomensgrens voor de energietoeslag en het kindpakket van 120 procent naar 130 procent. Hiermee helpt de gemeente een grotere groep inwoners die vanwege de inflatie en stijgende lasten moeite hebben om rond te komen. Wat dit betekent, lees je op InforMeer.

 

 

Hans de Bats en Hans Eijkemans van Voedselbank Haarlemmermeer Hans de Bats (links) en Hans Eijkemans in de nieuwe loods van de Voedselbank Haarlemmermeer

 

Lees het artikel verder op InforMeer Online

‘Er is armoede, ook in Haarlemmermeer’

De opening van de nieuwe loods van de Voedselbank Haarlemmermeer werd door corona bijna drie jaar uitgesteld. De loods is inmiddels officieel geopend maar was al volop in bedrijf. En nu zelfs meer dan ooit tevoren. Het aantal klanten van de Voedselbank groeit. Lukt het de Voedselbank om aan de vraag te voldoen? Voorzitter van de Voedselbank Haarlemmermeer, Hans de Bats en bedrijfsleider Hans Eijkemans vertellen.

 

 

 

Nieuws

 • ‘Haarlemmermeer nu regenbooggemeenschap’

  Wethouder Marjolein Steffens heeft de regenboogvlag gehesen
  Drie jaar is Haarlemmermeer nu officieel (één van de ruim 50) regenbooggemeente(n). Aan de vooravond van het Regenboogfestival in het Cultuurgebouw en de Pride Walk door het centrum van Hoofddorp blikt wethouder Marjolein Steffens-van de Water terug op en vooruit naar de lokale strijd voor acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuelen mannen, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI).
 • Regenboogfestival: feest voor iedereen

  Fabian Lenoir
  Haarlemmermeer beleeft op 15 oktober de eerste editie van het Regenboogfestival. Iedereen is welkom! Met dit festival laten inwoners en betrokken organisaties in Haarlemmermeer duidelijk zien dat zij voor een samenleving zijn waarin iedereen zichzelf kan zijn ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie. Fabian Lenoir, vanuit MeerWaarde/MENES betrokken bij de organisatie van het festival, vertelt waarom dit festival zo belangrijk is. “Het is geen Pride, maar het lijkt er wel heel veel op.”
 • ‘Taal opent deuren’

  Maarten Vonk in het Taalhuis in de bibliotheek in Hoofddorp met naast hem zijn collega Inge de Geus-Kleinlugtenbelt
  Haarlemmermeer kent een Taalhuis en vier Taalpunten: in Badhoevedorp, in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, in Nieuw-Vennep en in Zwanenburg. Vrijwilligers van het Taalhuis geven advies aan laaggeletterden die de taal beter willen leren lezen en/of schrijven. Taal is een belangrijk instrument om mee te kunnen doen in de samenleving. Daarom is het werk van het Taalhuis zo belangrijk. Aan het woord is Maarten Vonk, vrijwilliger bij het Taalhuis in de bibliotheek in het Cultuurgebouw in Hoofddorp.