.

Lincolnpark

De komende jaren werken we aan een nieuwe en bijzondere wijk in Hoofddorp: Lincolnpark. Een wijk waar je bewust voor kiest. Hier maak je samen met je buren een eigen plek om te wonen en te werken. In een groene en waterrijke omgeving, middenin de Randstad!  

In Lincolnpark deel je samen bepaalde voorzieningen. En door gebruik van duurzame materialen en slimme water- en energieoplossingen, woon je in een wijk die klaar is voor de toekomst. Aan de rand van de stad komen ongeveer 1600 woningen, zorgwoningen en kleine bedrijven. Ook vind je er twee scholen, een sporthal en winkels voor de dagelijkse boodschappen. 

In de wijk komen woningen van verschillende groottes en prijsklassen, zowel koop als huur. Daarnaast kunnen groepen particulieren samen woningen bouwen. We noemen dit Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.  

Watch version with English subtitles

Duurzame stadswijk 

Lincolnpark gaat voor vernieuwingen en duurzame oplossingen. De wijk wordt energieneutraal en bij de bouw houden we rekening met de gevolgen van het veranderende klimaat. Ook gaan we zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruiken, zoals hout. Daarnaast maken we Lincolnpark groen, met veel bomen en struiken. 

Ruimte voor ontmoeting 

Door de mix van scholen, bedrijven, winkels, sporthal en woningen is er veel leven op straat. Je komt buiten dus altijd wel iemand tegen. Zo maken werknemers van bedrijven in De President hun wandelrondje door de wijk tijdens hun lunchpauze. De buitenruimte deel je samen met de buren, net als je tuin. Door de parkachtige opzet van de wijk zijn er ook veel ontmoetingsplekken. 

Fietsers en wandelaars krijgen volop de ruimte in Lincolnpark. Er zijn veel deelauto's en minder privé-auto's. Die parkeren we in een parkeergarage waardoor de woonstraten autoluw zijn. Handig is dat er op de begane grond van dit gebouw plek komt voor bijvoorbeeld pakketkluizen, gedeelde ruimtes om te klussen en werkplekken. 

Proeftuin 

Lincolnpark bestaat uit vijf deelgebieden, elk met een eigen karakter en gebouwd door verschillende ontwikkelaars. Wij dagen hen uit om duurzaam en circulair te ontwikkelen zodat we onze doelen bereiken. De kennis die we opdoen, delen we actief op deze website. In 2023 selecteert de gemeente de ontwikkelaars voor de eerste kavels. We publiceren de uitvragen op TenderNed

Ben je geïnteresseerd in het bouwen van woningen samen met andere particulieren? Neem dan contact met ons op via lincolnpark@haarlemmermeer.nl of 0900 1852.  

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de meest actuele informatie? Bekijk dan regelmatig deze website of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van Lincolnpark!

Nieuws

 • Gebruikte stenen voor Centrum Lincolnpark

  landschapsvisie
  Wie straks in Lincolnpark in Hoofddorp woont, komt vanzelf aan het lopen en fietsen. Gezond bewegen hoort er voor de bewoners en bezoekers bij. Dat blijkt uit de landschapsvisie voor het Centrum van deze nieuwe wijk. De fietsen staan wat dichter bij huis en de auto’s zijn niet op straat geparkeerd, maar in een centraal parkeergebouw. Hierdoor krijgen fietsers en wandelaars veel ruimte en is er plek voor meer groen. En het mooie is, dat geldt straks voor heel Lincolnpark.
 • Straatnamen brengen natuur naar bewoners toe

  gele_lis
  Voordat je gaat bouwen heb je een bouwvergunning nodig en moet de straat een naam hebben. Dat is in de wet geregeld. De straten en paden in Lincolnpark hebben hun namen gekregen, een dieren- of plantennaam om precies te zijn. Dat past goed bij de natuurlijke uitstraling van de nieuwe wijk in Hoofddorp-Zuid. Ook de naam ‘Lincolnpark’ is officieel als buurtnaam vastgelegd.
 • MEERGroen start 1 maart in Lincolnpark

  8000_geredde_boompjes_sorteren_en_bundelen
  Stichting MEERGroen verhuist naar Lincolnpark in Hoofddorp. Met hun komst wil de gemeente de kwaliteit van de openbare ruimte in de nieuw te bouwen wijk verbeteren en het leven van de mensen die er gaan wonen. Bewoners worden uitgenodigd deel te nemen aan de activiteiten. Organisator Franke van der Laan is enthousiast: “Lincolnpark wordt een duurzame wijk. MeerGroen en Lincolnpark passen goed bij elkaar.”