.

Impressie van de duurzame stadswijk Lincolnpark

Definitief groen licht voor Lincolnpark

Het bestemmingsplan voor Lincolnpark is onherroepelijk. Dat blijkt uit navraag bij de Raad van State. Er is geen beroep aangetekend tegen het plan om de wijk in Hoofddorp-Zuid te ontwikkelen.
Schetsontwerp schoolgebouw Lincolnpark

Plan voor nieuw schoolgebouw stap verder

De bouw van het schoolgebouw in Lincolnpark is een belangrijke stap dichterbij. Schoolbestuur Dunamare is in zee gegaan met het bureau Wind Design and Build.
Beeld uit Landschapsvisie Centrum Lincolnpark

Landschapsvisie Centrum Lincolnpark klaar

De combinatie OKRA / Witteveen & Bos heeft de landschapsvisie voor het Centrum van Lincolnpark in opdracht van de gemeente gemaakt. Deze visie laat in grote lijnen de indeling van de openbare ruimte zien van het Centrum van deze nieuwe wijk in Hoofddorp.
Tekening van methode bodemenergie

Bodem kan de energie leveren voor Lincolnpark

Bodemenergie is een haalbare mogelijkheid om de woningen in Lincolnpark te verwarmen en te koelen. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar de haalbaarheid van bodemenergie dat de gemeente heeft laten uitvoeren.
Ouderen op de fiets

Deel zorgwoningen komt in Centrum

Ongeveer de helft van de zorgwoningen die in Lincolnpark worden gebouwd, komt in deelgebied Centrum. Deze woningen komen mogelijk boven de supermarkten of andere winkels die straks ook op deze plek te vinden zijn. Het wordt een wooncomplex met zo’n 50 zorgeenheden.
Vooraankondiging marktconsultatie Mobiliteitshubs Lincolnpark

Marktconsultatie mobiliteitshubs Lincolnpark

Gemeente Haarlemmermeer gaat een marktconsultatie uitvoeren om meer inzicht te krijgen in de meest passende manier voor het organiseren, exploiteren en functioneren van mobiliteitshubs in de nieuwe wijk Lincolnpark (ongeveer 1.600 - 1.800 woningen en verschillende commerciële en niet-commerciële voo
18 juli 2022

Definitief bestemmingsplan Lincolnpark naar gemeenteraad

Het college van burgemeester en wethouders stuurt de definitieve plannen voor Lincolnpark naar de gemeenteraad die hierover een besluit neemt. Daarna is het mogelijk om te reageren op het definitieve bestemmingsplan.
22 juni 2022

NOM-rapport: energieneutraal Lincolnpark is goed mogelijk

Het eerste projectdoel voor Lincolnpark is: de wijk wordt energieneutraal. Dat betekent dat er dezelfde hoeveelheid energie moet worden opgewekt als er wordt verbruikt. Hoe gaan ontwikkelaars dat oplossen? In een rapport hierover dat de gemeente heeft laten maken, is te zien dat het kan.
15 juni 2022
De plek waar de wijk Lincolnpark komt

Supervisor Tom Frantzen bewaakt rode draad in Lincolnpark

Het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuwe wijk is niet eenvoudig. Zeker niet Lincolnpark waar duurzaamheid, circulariteit en innovatie voorop staan. Ook wordt de nieuwe wijk klimaatbestendig en energieneutraal.
7 juni 2022
Online informatiebijeenkomst Lincolnpark

Lincolnpark: Informatiebijeenkomst gemist? Kijk de uitzending terug!

Wat zijn de plannen voor Lincolnpark? Die vraag stond centraal tijdens de online informatiebijeenkomst op dinsdag 18 januari. Heb je de live uitzending via Youtube gemist? Kijk hem terug!
19 januari 2022