Yvonne Kreule

Yvonne Kreule

Yvonne Kreule is vrijwilliger bij verschillende organisaties en clubs in Haarlemmermeer. Zo is ze event coördinator bij MuziekHaarlemmerMeer, ambassadeur voor stichting Stomaatje en heeft ze Kennemer Badminton Club opgezet voor mensen met een beperking. In dit portretje vertelt ze meer over haar vrijwilligerswerk bij CliniClowns.

“Vanaf 2012 ben ik ambassadeur bij Stichting CliniClowns. Ik ben daar terecht gekomen toen 18 jaar geleden mijn zoon te vroeg geboren werd. Door de vroeggeboorte kwam hij regelmatig op de kinderafdeling van het ziekenhuis te liggen. En inderdaad, daar kwamen regelmatig clowns. Ik wilde er eerst niets van weten, totdat we ze een keer toelieten bij onze zoon. Hij kraaide het uit van plezier! Dat moment zal mij altijd bijblijven.

In de jaren daarna is mijn liefde voor de organisatie alleen maar sterker geworden. En nee, ik ben geen clown en zal dat ook nooit worden! Wist je dat de clowns aan hoge eisen moeten voldoen, zodat een afgeronde toneelopleiding of studie psychologie? Ik doe diverse werkzaamheden. Zo help ik bij schoolprojecten, ik bezoek bedrijven, organiseer lezingen en op evenementen heb ik contact met kinderen. 

Uiteraard is het vrijwilligerswerk niet vrijblijvend. Maar vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort krijg ik professionele ondersteuning. Ik ben immers de schakel uit een ketting van meer dan 150 vrijwilligers, 45 werknemers en 75 clowns. Ik krijg regelmatig trainingen zoals communicatie, presentatie of social media. Dat is nuttig voor jezelf, maar ook prettig in je dagelijks leven.

Ik ben een vrijwilligster in hart en nieren en blijf dit werk bij CliniClowns nog lang doen!”

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Yvonne? Klik dan hier voor een overzicht van organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk.