.

Activiteiten

Blijf op de hoogte van alle acties en dagen rondom de campagne.

YouChoose Streetart 2022

Twee bekende street art artiesten, Team Blazen en Pop Eye, hebben een kunstwerk op de zijgevel van het raadhuis gemaakt, aan de kant van het winkelcentrum. Team Blazin en Pop Eye doen dit, namens Stichting Cilinder, samen met jonge kunstenaars uit Haarlemmermeer. Dit kunstwerk is een ode aan het raadhuis én een kans voor jongeren om hun talent te ontwikkelen. Een bonus: voorbijgangers konden ook meedoen. Zo wordt het een kunstwerk van ons allemaal. Lees hier het artikel over het street art project.

Street art spuitbussen

Street art door Team Blazin en Pop Eye. Foto: Team Blazin. 

 

YouChoose Scholentour 2022

Van 21 tot en met 24 maart 2022 ging het mobiel media lab van de politie langs verschillende scholen in Haarlemmermeer. Met de scholentour en YouChoose in het algemeen, zo is de bedoeling, wordt het wapenbezit onder jongeren ontmoedigd. Je kunt er beter voor kiezen om je energie op een positieve manier in te zetten. De fabel dat je door een mes bij je te dragen sociaal aanzien verwerft, moet worden doorgeprikt. Leerlingen kregen uitleg bij een crime scene, hebben de VR film gezien en deden mee aan lessen over veilig zijn en veilig voelen, gegeven door Halt en internationale veiligheidsprofessionals. Lees hier het artikel over de YouChoose Scholentour

Jongeren in het mobiel media lab

Jongeren in het mobiel media lab. Foto: gemeente Haarlemmermeer.
 

Inleverdagen 2021

Van 11 t/m 17 oktober konden jongeren in heel Nederland anoniem en zonder consequenties hun mes inleveren, óók in Haarlemmermeer. Dit kon bij een van de vaste inleverpunten of bij het mobiele politiebureau. Het mobiele politiebureau reed van 11 t/m 15 oktober langs verschillende kernen in Haarlemmermeer. Er zijn bijna 30 wapens ingeleverd. Naast het inleveren van messen hoopten we ook veel ouders en jongeren te spreken over het messenbezit. Dat is gelukt! Daarnaast kregen we veel aandacht van de pers voor de campagne, RTL Nieuws, HC Nieuws, Meerradio, 112 Meerlanden, NH Nieuws, Haarlems Dagblad en onze eigen InforMeer kwamen langs. Ze maakten items en artikelen over de campagne. Als hoogtepunt kwam zelfs minister Ferd Grapperhaus op werkbezoek! Lees hier het artikel in de InforMeer, bekijk het item van NH Nieuws en lees het artikel van 112 Meerlanden.

Ferd Grapperhaus met VR bril YouChoose

Ferd Grapperhaus met VR-bril YouChoose. Foto: Just-Justa

 

YouChoose SKILL Day 2021

Op 9 oktober was het YouChoose SKILL Day! In heel Haarlemmermeer konden jongeren (gratis) kennis maken met verschillende activiteiten en sporten, een nieuw talent of hobby. Om mee te doen, konden jongeren zich opgeven kan via Instagram: @youchoose.hlmr of een mailtje sturen naar youchoose@haarlemmermeer.nl 

Skateboarder springt over politieauto

Stunt over politieauto. 
 

Mobile Media Lab + VR-film 2021

Het Mobile Media Lab was een groot succes! Het lab werd druk bezocht door jongeren. We hebben gesprekken gevoerd met jongeren en ouders over messen. Jongeren hebben massaal de VR-film gezien, meegedaan met een quiz in het Mobile Media Lab, of een moord met een mes opgelost naast het lab.

Politielint

Crime Scene. Foto: gemeente Haarlemmermeer. 
 

Op 1, 2 en 3 juli 2021, komt het Mobile Media Lab van de politie naar Haarlemmermeer! In het lab kunnen jongeren de nieuwe YouChoose VR-film bekijken, kunnen ze aan agenten en jongerenwerkers vragen stellen over de campagne, video’s bekijken en nog veel meer! 

  • Donderdag 1 juli naar: Badhoevedorp, Zeemanlaan (parkeerplaats bij de AH) 15:00 uur t/m 21:00 uur
  • Vrijdag 2 juli naar: Nieuw-Vennep, Händelplein (parkeerplaats bij de AH) 15:00 uur t/m 21:00 uur
  • Zaterdag 3 juli naar: Hoofddorp, Raadhuisplein (gemeentehuis) 13:00 uur t/m 20:00 uur

VR-film 2021

acteurs VR film YouChoose

Cast VR-Film. Foto: Rosita Abbink. 
 

In de VR-film worden jongeren geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van het dragen van een mes. Wat gebeurt er als ze een mes trekken? En wat doet het eigenlijk met ze als ze slachtoffer zijn? Of getuige? Willen jongeren de VR-film zien, dan moeten ze komende tijd een van de jongerenwerkers van MeerWaarde proberen te spotten. Vanaf mei gaan ze in Haarlemmermeer de straat op met de film en VR-brillen zodat uw kinderen ‘m kunnen bekijken.  

Lees hier het interview met jongerenwerker Gijs Heijnis over de film.

Inleverdagen 2020

Op 26, 28 en 30 september konden jongeren (en inwoners) van Haarlemmermeer anoniem en zonder consequenties hun steekwapen inleveren.

Dit kon van 12.00 tot 20.00 uur op het politiebureau in Hoofddorp (Hoofdweg Oostzijde 800, 2132 MB, Hoofddorp). 

Het steekwapen kon worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde wapenton. Bij het inleveren van een steekwapen werd er niet gevraagd naar een identiteitsbewijs. Inwoners uit een andere gemeente dan Haarlemmermeer konden ook gebruik maken van de inlevermomenten op het bureau in Hoofddorp.

Lees hier het artikel over de inleverdagen. Bent u benieuwd naar de opbrengst van de inleverdagen? Lees hier het artikel.