.

''Wethouder Nobel: Gezelligheid en gemoedelijkheid gaan hand in hand''

2021 wordt niet alleen hét jaar dat we corona in bedwang kunnen houden, maar ook hét jaar van de vele eerste palen in het Stadscentrum van Hoofddorp. Want er gebeurt ontzettend veel tegelijkertijd.

Wie nu via de Van Heuven Goedhartlaan Hoofddorp binnenrijdt, kan niet om de enorme borden van Hyde Park heen. Maar sinds kort kun je ook niet meer onder het geluid van de heipalen uit. Eigenlijk zouden we de eerste officiële paal in december slaan, maar door het weer is dit uitgesteld naar januari. Ondanks dat er dan al volop palen in de grond zitten, is dat een mooi moment. Al die plaatjes, hoe Hyde Park eruit komt te zien, zijn leuk, maar ik wil nu echt iets zien groeien. Dat zal de komende periode het geval zijn. Het verouderde kantorenterrein wordt dan echt omgevormd tot hoogwaardige appartementen. Uiteindelijk komen hier 3800 woningen. Als wethouder woningbouw zijn dit getallen waarmee je thuis kunt komen.

Goed nieuws kwam er ook voor mensen met een kleinere beurs. Want onlangs heeft Hyde Park overeenstemming bereikt met woningbouwcorporatie Ymere om in ieder geval 120 sociale huurwoningen te realiseren. Uiteindelijk zullen hier zo’n 800 sociale huurwoningen komen. Dus dit is een mooie eerste stap.

Maar ook rondom het Dik Trom staat de komende tijd veel te gebeuren. De Deining en de voormalige V&D zijn inmiddels gesloopt. Hier worden 110 woningen gerealiseerd. Even verderop staat het voormalige postkantoor. Daarover hebben we onlangs overeenkomsten gesloten. Dit gebouw wordt opnieuw ontwikkeld. Er komen uiteindelijk 165 woningen, parkeerplekken en commerciële voorzieningen op de begane grond.

En dan heb ik het nog niet eens over het Raadhuisplein. Het raadhuis zal tegen de grond gaan, om plaats te maken voor nieuwbouw. Het plein zelf moet hét plein van Hoofddorp worden. Hier wordt een nieuw gebouw neergezet, dat de naam SEM heeft meegekregen. Hier komen meer dan 200 woningen. De verwachting is dat de eerste spade in 2021 de grond in gaat Op de begane grond van dit gebouw komen horecagelegenheden. Eindelijk, wil ik haast zeggen. Hoofddorp kan namelijk wel wat meer gezelligheid gebruiken. Maar dat gaat de komende jaren dus verbeteren.

5000 woningen komen er de komende tijd in het Stadscentrum bij. De stad zal veranderen. Hoofddorp heeft straks 100.000 inwoners. Dan doe je mee. En aangezien het ook bijna zeker is dat de Noord/Zuidlijn doorgetrokken wordt naar Schiphol en Hoofddorp zijn we ook een verbonden stad.

De komende jaren zal er veel bouwactiviteit zijn. Dat heeft invloed op het parkeren, op de doorstroming van het verkeer en op de winkels in de omgeving. We gaan dat zo goed mogelijk in banen leiden, maar ik denk dat we er niet aan ontkomen dat er hier en daar wat overlast zal zijn. Hoofddorp wordt straks een bruisende stad, waar mensen prettig wonen en waar gezelligheid en gemoedelijkheid hand in hand gaan.
 

Gepubliceerd op: 
14 dec 2020