.

Sloop raadhuis: voorbereiding op de totaalsloop

Binnenin het raadhuis maar ook daarbuiten werkt aannemer Vlasman volop aan de sloop. Ook is het gebouw op de binnenplaats inmiddels gesloopt. Van een aantal delen van het gebouw is het dakgrind weggehaald.

Werkzaamheden van de komende tijd

De komende tijd sloopt Vlasman het gebouw verder leeg. Ze gaan ook verder met het weghalen van de asbest. Zo bereiden ze het gebouw voor op de totaalsloop. De totaalsloop start half november en in die fase wordt uiteindelijk het hele gebouw gesloopt. Ook gaat Vlasman verder met het verzamelen van materialen die nog opnieuw kunnen worden gebruikt. Ze beginnen binnenkort met het slopen van de gevels aan de kant van het parkeerterrein, Burgemeester van der Willigenlaan en de rotonde. 

Ook bij deze werkzaamheden is er weinig overlast

Vlasman gebruikt een kraan om het afval in containers te laden. Dit gebeurt op de binnenplaats. Daardoor is er weinig geluidsoverlast. De werkzaamheden in het gebouw geven ook weinig tot geen overlast. Het slopen van de gevels geeft wel wat overlast. Omdat dat werk met kranen wordt gedaan. Er rijden de komende weken ook vrachtauto’s in de buurt. Zij voeren het afval af. Dat zorgt soms voor verkeershinder op het parkeerterrein aan de Burgemeester van der Willigenlaan en op de rotonde. 

De aannemer sloopt alleen overdag

De werktijden van Vlasman zijn op doordeweekse dagen van 07:00 – 16:00 uur. Dit kan uitlopen tot 19:00 uur, maar dit gebeurt heel weinig. 

Meer weten?

Bekijk de pagina ‘sloop raadhuis’ voor meer informatie over de sloop van het raadhuis. Daar staat ook waar u terechtkunt voor vragen. 


 
Gepubliceerd op: 
20 okt 2022