.

Sloop raadhuis steeds meer zichtbaar

Binnenin het raadhuis maar ook daarbuiten werkt de aannemer nog steeds volop aan de sloop. Het gebouw raakt leger. Veel materialen uit het raadhuis hebben al een nieuwe bestemming gekregen. Ook is van een aantal bouwdelen het dakgrind weggehaald met een zuigauto.

De komende periode gaat Vlasman verder met het leeg halen en gaan ze verder met de asbestsanering binnenin het Raadhuis om het gebouw voor te bereiden op de totaalsloop. Ook gaat Vlasman verder met het weghalen van herbruikbare materialen uit het gebouw. 

Asbest weghalen en voorbereiden op de laatste sloopfase

De komende periode start de aannemer ook met het slopen van de gevels die grenzen aan het parkeerterrein, Burgemeester van de Willigenlaan en de rotonde. Hierbij worden ook asbestsaneringswerkzaamheden aan deze gevels en op het dak uitgevoerd. Dit betekent dat het asbestvrij wordt gemaakt. Tijdens de saneringswerkzaamheden ziet u mensen in witte pakken met gelaatsmaskers rondlopen, dit is voor hun eigen veiligheid omdat zij zich direct te maken krijgen met het asbest. De plekken waar asbest zit, zijn ruim afgezet om de omgeving en ander personeel op afstand te houden. Het weghalen van asbest levert geen gezondheidsrisico op voor de omgeving. 

Vooral veel werkzaamheden op de binnenplaats

Vlasman gebruikt een kraan voor het in containers laden van afval. Dit gebeurt op de binnenplaats en daarom is de geluidsoverlast beperkt. De werkzaamheden die zich in het gebouw afspelen geven ook weinig tot geen overlast. De sloop van de gevels zal wel tot enige geluidoverlast leiden omdat dan met kranen aan de buitengevels gewerkt zal worden. In november en december voert de aannemer ook afval af met vrachtauto’s. Dit zorgt soms voor wat verkeershinder op het parkeerterrein aan de Burgemeester van der Willigenlaan en de rotonde. 

De aannemer sloopt alleen overdag

De werktijden van Vlasman zijn op doordeweekse dagen van 07:00 – 16:00 uur. De werkzaamheden kunnen uitlopen tot uiterlijk 19:00 uur. Dit gebeurt heel weinig. 

Meer weten?

Bekijk de pagina ‘sloop raadhuis’ voor meer informatie over de sloop van het raadhuis. Daar staat ook waar u terechtkunt voor vragen. 
 

Gepubliceerd op: 
17 nov 2022