.

Overeenkomst voor Westminster in Hyde Park

Hoofddorp- De nieuwe stadse wijk Hyde Park, dichtbij het station van Hoofddorp, telt over vijf jaar zo’n 3.800 appartementen. Eén van de bouwplannen in deze nieuwe wijk is van ontwikkelaar NEOO en Van Herk Groep. De gemeente, Van Herk Groep en NEOO hebben vervolgafspraken gemaakt over de bouw van ongeveer 198 appartementen aan de Jupiterstraat, vlakbij de Van Heuven Goedhartlaan.

De wijk Hyde Park zorgt voor meer woningen en voor meer gezelligheid en levendigheid in het stadscentrum van Hoofddorp. De voormalige kantorenwijk verandert de komende vijf jaar in een wijk waar mensen, wonen en werken, hun dagelijkse boodschappen doen en waar altijd iets te doen is. De verkoop en bouw van de eerste woningen in Hyde Park is al begonnen. Door de afspraken tussen de gemeente en de van Herk Groep en NEOO, is ook dit bouwplan een stap dichterbij. Wethouder Jurgen Nobel: “Ik ben blij dat wij weer een stap hebben gezet bij het bouwen van Hyde Park. Met 60% betaalbare huur komen er appartementen beschikbaar voor de groep die het hard nodig heeft.”

Westminster

De appartementengebouwen van de Van Herk Groep liggen straks aan de Dudokstraat en krijgen de naam Westminster. Alle woningen zijn huurwoningen, waarvan ongeveer 60% in de categorie betaalbare huur. Een deel hiervan zijn sociale huurwoningen die straks naar verwachting via een woningcorporatie worden verhuurd. Daarnaast bestaat een deel van de woningen uit middeldure huurwoningen. In deze categorie zijn de huurprijzen op dit moment (2022) tussen de € 763,47 en € 1.030,68. De oppervlakten van de sociale huur en middeldure huurwoningen variëren van ongeveer 40 m2 tot 55 m2. In het plan is ook een parkeergarage opgenomen met parkeerplekken voor deelauto’s. Op de begane grond is ruimte voor twee voorzieningen, dat kunnen bijvoorbeeld een kapper of een koffiezaak zijn.

Net als de andere gebouwen in Hyde Park bestaat Westminster uit verschillende delen, de zogenoemde “Hoofddorpse huizen”. De “huizen” variëren in vorm, hoogte en zijn uit verschillende materialen samengesteld. Zo zijn de gevels van Westminster voor een deel van beton en metselwerk met verschillende kleuren. Meerdere appartementen hebben een balkon of een dakterras en er is een gezamenlijke daktuin in het midden van het bouwblok. De daktuin is zichtbaar vanaf de straat door de glazen voorgevel bij de entrees van de woningen.

Westminster impressie Hyde Park - Van Herk B.V.

Beeld: impressie van het gebouw Westminster in Hyde Park. Bron: Van Herk B.V. 

Gepubliceerd op: 
9 jun 2022