.

Hyde Park in aanbouw

Na jaren van plannen maken, zijn nu de eerste tekenen van het veranderen van Hyde Park van kantorengebied naar stadse woonwijk zichtbaar. Vorig jaar zijn de eerste woningen van bouwdeel Kensington in de verkoop gegaan en is aannemer De Vries en Verburg uit Stolwijk begonnen met heien. Het heien is begin februari afgerond. Bijna 575 palen zijn de grond ingegaan.

Om de parkeerkelder onder Kensington te kunnen bouwen zijn damwanden aangebracht. Hierdoor wordt het bouwoppervlak al een beetje zichtbaar. Binnenkort wordt binnen de damwanden de bouwkuip ontgraven en wordt begonnen met het eerste betonwerk, de fundatie en de keldervloer.

Ook de werkzaamheden voor de retourbemaling zijn bijna klaar. Het retourveld langs het Pad om de Noord is aangelegd en de leiding in de Kagertocht ligt op zijn plaats. Er is een tijdelijk meertje gegraven langs de N201, omdat de sloot langs de Kruisweg voor de bouwwerkzaamheden is gedempt.

Hyde Park heeft een website en nieuwsbrief over de bouw. Wie zich hiervoor nog niet heeft ingeschreven en wel geïnteresseerd is in het bouwnieuws, kan zich op deze nieuwsbrief abonneren.

Bouwwerkzaamheden Hyde Park
Bouw Hyde Park
Bouw rondom Hyde Park

Afbeeldingen: overzicht van de bouwwerkzaamheden in Hyde Park. Fotograaf: Kees van der Veer

Gepubliceerd op: 
1 apr 2021