.

Eén hondenlosloopgebied in het stadspark

Op 30 augustus 2022 heeft het college van burgemeester en wethouders het definitieve ontwerp voor de vernieuwing van Stadspark Hoofddorp vastgesteld. Een onderdeel van het ontwerp is dat er straks één losloopgebied is. Op dit moment zijn dat er nog twee. Om dit mogelijk te maken, was een besluit van het college van burgemeester en wethouders nodig. Iedereen kan tot en met 21 december 2022 reageren op dit besluit.

Ruimte voor speelplekken en ligweide

In het zuidwestelijke deel van het vernieuwde stadspark komen onder andere speelplekken en een ligweide. Dat gaat niet samen met een hondenlosloopgebied. Daarom is ervoor gekozen om het aantal hondenlosloopgebieden in het park terug te brengen naar één. Het hondenlosloopgebied in het zuidwestelijke deel vervalt, het gebied in de Fruittuinen blijft zoals het nu is. Honden aan de lijn zijn uiteraard in het hele park welkom. De werkgroep Stadspark besprak dit onderwerp diverse keren. Uiteindelijk waren ze het eens met dit voorstel.

Vanaf 1 februari 2023

Het hondenlosloopgebied in het parkgedeelte wordt opgeheven per 1 februari 2023. Dan beginnen de werkzaamheden voor het vernieuwen van het stadspark.

Reageren op dit besluit

U kunt tot en met 21 december 2022 reageren op dit besluit. Op de website van Officiële Bekendmakingen leest u hoe u dit kunt doen.

Meer informatie

Meer informatie over het stadspark vindt u op de webpagina van Stadscentrum Hoofddorp.

Fruittuinen

Pluktuin fruittuinen in centrum. Foto door Kees van der Veer

Gepubliceerd op: 
10 nov 2022