.

Ringdijk en Ringvaart

Haarlemmermeer is een bijzondere gemeente, een polder onder de zeespiegel die is drooggelegd rond 1852. Aan de randen van de polder liggen een weg en water: de Ringdijk en de Ringvaart. In 2016 en 2017 heeft de gemeente met meer dan 500 bewoners van alle dorpen aan de Ringvaart gesproken over wat er verbeterd zou kunnen worden. De gemeente heeft een visie opgesteld zodat de Ringdijk en Ringvaart aantrekkelijker, leefbaarder en (verkeers-)veiliger worden. Lees meer over de plannen. Bijna alle werkzaamheden uit het eerste programma zijn uitgevoerd. In februari 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten door te gaan met de plannen om de Ringdijk en de Ringvaart veiliger en mooier te maken. Het college van burgemeester en wethouders heeft het Evaluatierapport Ringdijk (pdf) vastgesteld. Het college heeft de nota en de evaluatie doorgestuurd naar de gemeenteraad om daar te bespreken. Lees meer in het artikel ‘Ringdijk en Ringvaart veiliger en mooier’.

 

Afbeelding: overzichtskaart van de plannen Ringdijk en Ringvaart. Deze overzichtskaart kunt u ook opvragen via e-mail: ringdijk-ringvaart@haarlemmermeer.nl.

Meer achtergrondinformatie over de Ringvaart en Ringdijk staat in het onderzoeksrapport 'Kijk op de Ringvaart'. Dit rapport kunt u opvragen door een e-mail te sturen naar ringdijk-ringvaart@haarlemmermeer.nl.

Nieuws op InforMeer

 

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Ringdijk en Ringvaart veiliger en mooier

In 2017 heeft de gemeenteraad de Visie Ringdijk en Ringvaart unaniem vastgesteld. De ambitie van de visie is om van de Ringdijk en de Ringvaart een veilige en aantrekkelijke voordeur van de Haarlemmermeerpolder te maken. De dijk wordt ook aantrekkelijker voor bewoners en voor recreanten en toeristen.

 

Afsluiting in Rijsenhout

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Geen afsluiting dijk in Rijsenhout

In november 2021 heeft de gemeente Haarlemmermeer een proef gedaan met een afsluiting van de Aalsmeerderdijk voor autoverkeer ter hoogte van Verremeer in Rijsenhout. Nadien heeft de gemeente de proef geëvalueerd. Daaruit blijkt dat de afsluiting niet nodig is.

 

Laadpaal en bankjes langs de Ringdijk

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Werkzaamheden langs de Ringdijk

Deze week begint de gemeente Haarlemmermeer met het maken van nieuwe zitplekken langs de Ringdijk. Sommige bestaande zitplekken worden verbeterd of vernieuwd. Daarnaast wordt het fietspad bij de keerlus in Weteringbrug aangepast.

Nieuws

 • Groot onderhoud aan eerste brug over Ringvaart

  lisserbrug
  De Lisserbrug gaat op de schop voor groot onderhoud. De werkzaamheden starten op 28 november 2022 en duren tot en met 17 maart 2023. De Lisserbrug was de eerste brug die over de Ringvaart is aangelegd en is een belangrijke verbinding tussen Lisserbroek en Lisse. Tijdens de werkzaamheden blijft de brug open voor autoverkeer, behalve van 9 tot en met 15 januari 2023 en van 2 tot en met 15 maart 2022. Dan is de brug afgesloten voor autoverkeer. Voor voetgangers en (brom)fietsers komt er een pontonbrug.
 • Aanleg van Gemaalpark Leeghwater gestart

  Het Gemaal Leeghwater in Buitenkaag
  Op dit moment is het bosplantsoen bij Gemaal Leeghwater in Buitenkaag niet toegankelijk. De gemeente Haarlemmermeer maakt hier een buurtpark van. Het park wordt een rustige plek langs de Ringvaart met een mooie mix van historie, groen en recreatie. De ideale plek voor bewoners om te wandelen of om uit te rusten tijdens een rondje fietsen langs de Ringvaart.
 • Extra borden Zwanenburgerdijk

  De huidige situatie met de borden bij de Zwanenburgerdijk
  De gemeente Haarlemmermeer heeft extra borden laten plaatsen op de Zwanenburgerdijk. Sinds half juli is de Zwanenburgerdijk bij de Venenweg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Dat zijn auto’s en motoren. Toch rijden er nog veel mensen door. Zij krijgen daarvoor een boete.