Lijndenhof: duurzaam vervoer van goederen

Deel deze pagina
Lijndenhof wordt een bedrijfslocatie voor duurzaam vervoer van goederen van, naar en binnen de stad. Deze ‘City Logistics Innovation Campus’ (CLIC) wordt de plek voor alles wat te maken heeft met vernieuwingen voor het bezorgen van producten. Denk aan al het verkeer dat de stad inrijdt voor (online) supermarkten, bedrijven, bouwplaatsen, pakketdiensten en maaltijdbezorgers.

Doel

Negentig procent van dit verkeer komt van buiten de stad. En deze bedrijven zitten ook nog eens erg verspreid. Het doel van CLIC is om het leven in de stad prettiger te maken door:

  • Verbetering van de luchtkwaliteit
  • Minder last van geluid
  • Minder verkeer door het samenvoegen van bestellingen
  • Snellere bezorging
  • Minder opstoppingen

CLIC-hotel

Op Lijndenhof kan door verschillende organisaties worden samengewerkt aan vernieuwende projecten. Om zo het vervoer van goederen van, naar en binnen de stad in de toekomst verder te verbeteren. Een onderdeel hiervan is het CLIC-hotel.

Artist Impression City Logistics Innovation Campus: Somerset Capital Partners

 

Goede overgang

Aan de oostzijde komen kleine kantoorgebouwen in een groene omgeving. Dit zorgt voor een goede overgang van Lijndenhof naar de woonwijk Quatrebras. Het Lint, de nieuwe wandel- en fietsroute op de plek van de oude A9, start in Badhoevedorp bij Lijndenhof. Het ongeveer vier kilometer lange Lint loopt van oost naar west door heel Badhoevedorp en verbindt woonbuurten, groen en het centrum met elkaar. Het hotel, het groene gebied en het ontmoetingsplein daartussen kunnen ook door de inwoners en ondernemers van Badhoevedorp gebruikt worden.

De Metropoolregio Amsterdam krijgt de eerste Europese campus voor de innovatie in de stadslogistiek: CLIC. Van links naar rechts: Robert Kreeft (projectmanager Somerset Capital Partners), Mariëtte Sedee (wethouder gemeente Haarlemmermeer) en Stan Roestenberg (directeur Bohemen).
Foto: Henk Roolvink

 

Green Deal Zero Emission Stadslogistiek

Wethouder Mariëtte Sedee, (Ruimtelijke Ordening en verantwoordelijk voor de projecten binnen de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp): “CLIC is goed voor de economie van Haarlemmermeer, levert meer banen op en we kunnen kennis opdoen over duurzaam vervoer van goederen. Het sluit aan bij de in 2019 door de gemeente Haarlemmermeer ondertekende Green Deal Zero Emission Stadslogistiek.”

CLIC is een initiatief van Somerset Capital Partners en partner Bohemen. Lees meer over CLIC op Joinclic.nl.

Gepubliceerd op: 
27 okt 2020