Herontwikkeling tennis- en Emmaschoollocatie financieel niet haalbaar

Deel deze pagina
Tennisvereniging Hoofddorp (TVH), Stichting Tennishal Hoofddorp (STH) en de gemeente Haarlemmermeer zijn al langere tijd met elkaar in gesprek over de herontwikkeling van de tennislocatie en tegenoverliggende Emmaschoollocatie in stadscentrum Hoofddorp. Onlangs liet verantwoordelijk wethouder Jurgen Nobel per brief aan de gemeenteraad weten dat er op dit moment geen financieel haalbaar plan is.

Eind 2021 heeft een extern ontwerpbureau gezamenlijk met de drie partijen een ruimtelijk plan opgesteld voor de tennislocatie en de tegenoverliggende Emmaschoollocatie. Dit plan laat zien hoe de locaties er bij een herontwikkeling in de toekomst uit kunnen gaan zien. Op basis van dit ruimtelijk plan hebben TVH/STH en de gemeente gekeken of de herontwikkeling ook financieel haalbaar is. 

Tennisles bij tennisverenging Hoofddorp

Tennisles bij tennisvereniging Hoofddorp. Foto: Margo Oosterveen.

Geen financieel haalbaar plan 

Uit het onderzoek is gebleken dat het plan niet financieel haalbaar is. Binnen de kaders die de gemeenteraad in november 2020 heeft meegegeven is er daarom geen mogelijkheid om de tennislocatie en Emmaschoollocatie gezamenlijk te ontwikkelen. “Het is jammer dat het financieel niet rondgekomen is”, zegt Jurgen Nobel. “Op 27 oktober gaat de gemeenteraad over de tennislocatie in gesprek. Wat het college betreft, blijft tennis op deze locatie behouden.” 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de webpagina van de tennislocatie.

Gepubliceerd op: 
18 okt 2022