Balies tijdelijk gemeentekantoor 11 april open

Deel deze pagina
Vanwege coronamaatregelen zijn de werkzaamheden aan het tijdelijke gemeentehuis aan de Taurusavenue vertraagd. Inmiddels is er meer duidelijkheid over de verhuizing. Op woensdag 6 april kunnen inwoners en ondernemers van Haarlemmermeer voor het laatst terecht bij de balies van burgerzaken in het raadhuis aan het Raadhuisplein. Vanaf maandag 11 april zijn de nieuwe balies van burgerzaken, Vergunningen en het Ondernemersplein open op de nieuwe locatie in Beukenhorst. Vanaf die datum zijn de gesprekken van Sociale Dienstverlening en Leerplicht in het gemeentekantoor Polderlanden in het overdekte winkelcentrum Vier Meren. Dinsdag 19 april, de dag na Pasen, is de hele gemeentelijke organisatie van de locatie Hoofddorp verhuisd. De eerste verhuisbewegingen zijn al merkbaar in februari.

Balies burgerzaken 7 en 8 april dicht

Woensdag 6 april is de laatste dag dat de balies van Burgerzaken in het raadhuis open zijn. Op donderdag 7 en 8 april zijn de balies van Burgerzaken in Hoofddorp gesloten. Inwoners die met spoed een reisdocument of rijbewijs nodig hebben, kunnen een afspraak maken in het servicecentrum in Nieuw-Vennep. Vanaf 11 april is de gemeentelijke  dienstverlening operationeel op de twee tijdelijke locaties. Er kan dan ook in de trouwzaal in Beukenhorst worden getrouwd of een geregistreerd partnerschap worden gesloten. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart is er een stembureau in het raadhuis op het Raadhuisplein.

De tijdelijke huisvesting aan de Taurusavenue

De tijdelijke huisvesting aan de Taurusavenue. Foto: Kees van der Veer. 

Vertraging

Door de verscherping van de coronaregels in het najaar van 2021 is er vertraging ontstaan in de oplevering van de tijdelijke locaties waar de gemeente is gevestigd tot het nieuwe gemeentehuis klaar is. Het college heeft deze week het besluit genomen voor de nieuwe planning. Wethouder Fouad Sidali, verantwoordelijk voor het nieuwe gemeentehuis:

De coronamaatregelen hebben helaas flink roet in het eten gegooid. Door de gemeenteraadsverkiezingen is het niet verantwoord om de organisatie extra te belasten met een verhuizing. Maar ik ben blij dat wij in april op de tijdelijke locaties onze intrek nemen die voldoen aan de eisen die je mag verwachten van een gemeentelijke organisatie.   

Planning

Wanneer?

Wat?

28 maart t/m 18 april

Verhuisperiode gemeentelijke organisatie

6 april Laatste dag balies burgerzaken raadhuis open

7 en 8 april

Balies burgerzaken raadhuis gesloten

11 april

Balies Burgerzaken, Vergunningen en Ondernemersplein in Beukenhorst open

11 april

Spreekkamers Sociaal Domein in Polderlanden in gebruik

19 april

Hele gemeentelijke organisatie verhuisd en open op tijdelijke locaties

Adressen tijdelijke locaties

Vanaf 11 april dienstverlening gemeente in Hoofddorp

Gemeentekantoor, locatie Beukenhorst

Taurusavenue 100, 2132 LS Hoofddorp.
Burgerzaken, Vergunningen, Ondernemersplein, trouwkamer.

Gemeentekantoor, locatie Polderlanden

Marktlaan 124, 2132DM Hoofddorp (in het overdekte winkelcentrum Vier Meren).
Gesprekken Sociale Dienstverlening en Leerplicht. 

De locaties van de servicecentra in Nieuw-Vennep en Halfweg, de Schipholbalie en het Meerteam veranderen niet.

Gepubliceerd op: 
26 jan 2022