165 woningen op plek van oude postkantoor in Hoofddorp

Deel deze pagina
Gemeente Haarlemmermeer tekende deze week een overeenkomst met de ontwikkelaar RE:BORN, die de locatie van het oude postkantoor op de hoek van de Kruisweg en de Nieuweweg onder handen gaat nemen. Het is de bedoeling dat hier ongeveer 165 appartementen komen met op de begane grond ruimte voor winkels en horeca.

In het stadscentrum van Hoofddorp gebeurt ontzettend veel. Het gemeentebestuur wil in totaal 5000 woningen in dit gebied bijbouwen. Het moet een levendig en bruisend centrum worden, waar je prettig kunt wonen, winkelen en uitgaan. 

Artist impression van het oude postkantoor
License: 
Copyright
Author: 
RE:BORN

Artist impression van het oude postkantoor. Afbeelding: RE:BORN

Deze week tekenden de projectwethouders Jurgen Nobel en Johan Rip met de directeuren Niel Slob & Saman Mohammadi van RE:BORN een overeenkomst waarin ze aangeven samen te werken om het oude postkantoor te herontwikkelen. Wanneer er daadwerkelijk gebouwd gaat worden, wordt afgestemd op de andere (bouw)ontwikkelingen in het stadscentrum.

Eerste stap

Jurgen Nobel, wethouder Woningbouw en stadscentrum:

Dit is een eerste stap in dit proces. We moeten heel veel woningen bouwen, in heel Haarlemmermeer. Ook willen we het stadscentrum van Hoofddorp een flinke boost geven, zodat het bruist. Met deze ontwikkeling, midden in het stadscentrum, slaan we twee vliegen in een klap.

Identiteit bewaken

Johan Rip:

Wat ik belangrijk vind, is dat we de identiteit van Hoofddorp bewaken maar tegelijk proberen om van de Kruisweg de ‘place to be’ te maken. Dat kan heel goed samengaan. En dat doen we met dit mooie stedenbouwkundig project op deze unieke plek.

Herboren

Niel Slob en Saman Mohammadi:

We zijn er trots op dat we deze locatie in Hoofddorp op een dierbare, dynamische en duurzame manier letterlijk herboren kunnen laten worden. We gaan de locatie circulair herontwikkelen op een manier waarin we de geschiedenis als postkantoor niet verloren laten gaan. Met deze ontwikkeling willen we inspelen op de huidige woningbehoefte, maar zorgen we er ook voor dat dit gebouw in de toekomst makkelijk aangepast kan worden.

 

 

Gepubliceerd op: 
23 okt 2020