.

Zelf aan de slag

Op deze pagina vindt u verschillende mogelijkheden waarop u zelf aan de slag kunt gaan met besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen.

Simpele dingen die u kan doen 

We begrijpen dat sommige maatregelen voor een duurzaam huis een grote beslissing zijn. Maar wist u dat er ook kleine, goedkope aanpassingen zijn die u kan doen in huis? Wij hebben daarom een aantal tips voor u op een rij gezet. Hiermee bespaart u makkelijk en snel geld en energie in huis. 

Simpele dingen die u kan doen: Hoe u makkelijk bespaart op gas en energie 

Bezoek het Energieloket 

U wilt energie besparen, maar waar te beginnen? En wat kost dat eigenlijk? Energieloket Haarlemmermeer geeft u onafhankelijk advies over energiebesparing- en opwekking, subsidie en leningen.

Bezoek het Energieloket

Hulp met geld

Inwoners en ondernemers kunnen op verschillende manieren hulp met geld ontvangen voor duurzame maatregelen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Hulp met geld voor inwoners en ondernemers

Neem zonnepanelen

U ziet ze steeds vaker op daken van huizen en bedrijven: zonnepanelen. Deze duurzame manier van energie opwekken is een serieuze investering die u veel kan opleveren. We geven u er graag meer informatie over.

Informatie over zonnepanelen voor inwoners, ondernemers en bedrijfsdaken

Stap over naar groene stroom

Het is belangrijk energie zoveel mogelijk lokaal te delen. Tegenstroom doet dit en levert stroom van en door Haarlemmermeer.

Stap over naar groene stroom

Zet je huis op groen

Hoe begin je eigenlijk met besparen op energie én geld? Zeven Haarlemmermeerse gezinnen deden tussen 31 oktober en 30 november mee met de uitdaging 'Zet je huis op groen' om een maand lang energie te besparen.

Zet je huis op groen challenge

Subsidie voor idee energietransitie

Heeft u een goed idee voor uw buurt om van het aardgas af te gaan? Of een ander idee om aan de energietransitie te werken? Hier kunt u subsidie voor aanvragen.

Subsidie voor idee energietransitie

Ervaringen van Haarlemmermeerders

We hebben een aantal mooie portretten van Haarlemmermeerders die bezig zijn met de energietransitie. Raak geïnspireerd door hun verhaal!

Ervaringen van Haarlemmermeerders