.

Zonnepanelen langs de snelweg

Opwek duurzame energie langs Haarlemmermeerse A9 en A5

De gemeente Haarlemmermeer heeft samen met elf andere gemeenten, het Rijk en de provincie Noord-Holland het plan opgevat om duurzame energie op te wekken langs snelwegen, zoals de A9 en A5. Samen met Liander hebben alle genoemde partijen hiervoor een intentieverklaring ondertekend.
21 november 2022

De energietransitie van … Mika, Stijn, Jan en Jim

In Haarlemmermeer is de energietransitie in volle gang. We gaan samen energie besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Daarover interviewen we verschillende mensen die een rol hebben in de energietransitie.
18 november 2022

‘Elke dag verandert weer waarin je advies kan geven’

Mika en Stijn zijn derdejaarsleerlingen aan de Mbo-opleiding Junior Consultant Duurzaamheid aan het Nova College in Hoofddorp. Jim geeft de sales vakken en Jan de technische vakken. Mika, Stijn, Jim en Jan vertellen over hun opleiding.
12 november 2022
Energiecoach legt uit

Help anderen energie te besparen

Nu de energieprijs de pan uit rijst, zoeken veel mensen naar manieren om energie te besparen. Energiecoaches van Energiebank Haarlemmermeer helpen daar graag bij. De Energiebank zoekt nog mensen die als energiecoach aan de slag willen.
11 november 2022

Haarlemmermeer werkt samen met onderzoeksproject ALIGN4Energy

Het onderzoeksproject van ALIGN4Energy - een tijdelijk samenwerkingsverband onder leiding van de Vrije Universiteit Amsterdam waaronder ook het AMS Institute valt - leert de gemeente Haarlemmermeer hoe wij inwoners kunnen helpen bij bijvoorbeeld het verduurzamen van hun huis.
1 november 2022

In het dorpshuis zit je er warm bij

Met de hoge energiekosten is het deze winter een stuk duurder om je woning te verwarmen. Wil je de verwarming minder vaak aan hoeven zetten? Kom dan naar een dorpshuis, wijkgebouw of jongerencentrum bij jou in de buurt.
27 oktober 2022
Een windmolen van onderaf gefotografeerd

Sponsorfonds ‘Wind in de rug’ stelt 10.000 euro beschikbaar

Windenergievereniging Meerwind stelt elk jaar 10.000 euro beschikbaar voor mooie regionale projecten en ideeën die passen bij het duurzame gedachtengoed van Meerwind. De voorkeur gaat uit naar kleine projecten die zonder sponsorgeld niet uitgevoerd kunnen worden.
18 oktober 2022

Energiemarkt donderdag 27 oktober

Op donderdag 27 oktober is er van 17.00 tot 21.00 uur een energiemarkt. Deze markt is er voor alle inwoners van Haarlemmermeer. De Energiemarkt wordt gehouden in zalencentrum Het Trefpunt, Hoofdweg 1318 in Nieuw-Vennep.
11 oktober 2022

'De belangrijkste reden om een duurzaam kantoorpand te bouwen was het verbruik'

Op 29 september 2022 konden geïnteresseerde ondernemers langskomen bij Meerland Bouw in Nieuw-Vennep voor een informatiebijeenkomst over energielabel C. Het nieuwe duurzame kantoorpand van Meerland Bouw was een toepasselijke plek om deze bijeenkomst te houden.
10 november 2022
Een luchtfoto van het Noordzeekanaalgebied

Plannen voor transportnetwerk voor waterstof in het Noordzeekanaalgebied

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het bedrijf Hynetwork Services B.V. zijn van plan een transportnetwerk voor waterstof te maken in het Noordzeekanaalgebied. Dit heeft invloed op de leefomgeving van de omwonenden.
12 september 2022