.

Nieuwsoverzicht

'Een prettig Vijfhuizen is een duurzaam Vijfhuizen'

Hoe zijn verschillende dorpen in Haarlemmermeer bezig met de energietransitie? Daarover spraken we met Roel van Unen (58). ‘Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in techniek en duurzaamheid. En als je ergens woont, vind ik dat je ook wat mag bijdragen aan die omgeving.’
22 mei 2023

Verlichting geeft verlichting in de kosten

In Haarlemmermeer is de energietransitie in volle gang. Ook als gemeente gaan we aan de slag met energie besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen. We spreken verschillende collega's die daarin een rol spelen.
3 mei 2023

'Als sportvereniging hebben we een belangrijke voorbeeldfunctie'

In Haarlemmermeer is de energietransitie in volle gang. We gaan samen energie besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Daarover interviewen we verschillende inwoners, bedrijven en verenigingen.
12 april 2023

Onderzoek aardgasvrij Haarlemmermeer

In de week van 27 maart voert onderzoeksbureau D&B in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer een onderzoek uit in Floriande-West, Vijfhuizen, Zwanenburg en Rijsenhout. Het onderzoek geeft de gemeente meer inzicht in hoe inwoners denken over duurzaamheid.
27 maart 2023

Marktconsultatie windzoekgebied Haarlemmermeer-Zuid

De gemeente Haarlemmermeer organiseert de marktconsultatie windzoekgebied Haarlemmermeer-Zuid. Een marktconsultatie is een georganiseerde informatie-uitwisseling over een bepaald onderwerp met partijen die opereren in de relevante markt.
17 maart 2023

De energietransitie van … Mika, Stijn, Jan en Jim

In Haarlemmermeer is de energietransitie in volle gang. We gaan samen energie besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Daarover interviewen we verschillende mensen die een rol hebben in de energietransitie.
18 november 2022

‘Elke dag verandert weer waarin je advies kan geven’

Mika en Stijn zijn derdejaarsleerlingen aan de Mbo-opleiding Junior Consultant Duurzaamheid aan het Nova College in Hoofddorp. Jim geeft de sales vakken en Jan de technische vakken. Mika, Stijn, Jim en Jan vertellen over hun opleiding.
12 november 2022
Energiecoach legt uit

Help anderen energie te besparen

Nu de energieprijs de pan uit rijst, zoeken veel mensen naar manieren om energie te besparen. Energiecoaches van Energiebank Haarlemmermeer helpen daar graag bij. De Energiebank zoekt nog mensen die als energiecoach aan de slag willen.
11 november 2022

Haarlemmermeer werkt samen met onderzoeksproject ALIGN4Energy

Het onderzoeksproject van ALIGN4Energy - een tijdelijk samenwerkingsverband onder leiding van de Vrije Universiteit Amsterdam waaronder ook het AMS Institute valt - leert de gemeente Haarlemmermeer hoe wij inwoners kunnen helpen bij bijvoorbeeld het verduurzamen van hun huis.
1 november 2022

In het dorpshuis zit je er warm bij

Met de hoge energiekosten is het deze winter een stuk duurder om je woning te verwarmen. Wil je de verwarming minder vaak aan hoeven zetten? Kom dan naar een dorpshuis, wijkgebouw of jongerencentrum bij jou in de buurt.
27 oktober 2022