.

Nieuwsoverzicht

Duurzame inkoopactie voor woningeigenaren

Energieloket Haarlemmermeer start samen met het bedrijf Winst uit je woning een inkoopactie voor de verduurzaming van particuliere woningen. Bij deelname ontvangen eigenaren een aanbod dat aansluit bij de leeftijd van hun woning.
16 november 2023

De energietransitie van... Remco Pols

Remco Pols (64) is per 1 januari 2022 gestart als voorzitter bij de Energiebank Haarlemmermeer. Remco: ‘En dat doe ik graag. Energiebank Haarlemmermeer is een stichting vol ontzettend leuke, ondernemende, enthousiaste mensen die samen een ideaal proberen te realiseren.
4 oktober 2023

Terugblik Open Energiedag

Afgelopen zaterdag 16 september openden energie-organisaties in Haarlemmermeer hun deuren voor geïnteresseerden. Van 10:00 tot 16:00 werden op verschillende locaties in Haarlemmermeer leuke energie-activiteiten georganiseerd. We kijken terug op een zonnige dag vol energie-plezier.  
20 september 2023
Olmenhorst en Faro

Duurzame samenwerking tussen de Olmenhorst en FARO

Al ruim anderhalf jaar staat er op het terrein van Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek een zonnecarport van architectenbureau FARO. Met deze zonnecarport wordt het parkeerterrein multifunctioneel gebruikt voor het opwekken van zonne-energie.
7 september 2023

Boudewijn verduurzaamde zijn huis: ‘Ik ga voor comfort, besparing én milieu.’

Boudewijn Finson (70) woont al 25 jaar lang aan de Hoefbladstraat in Nieuw-Vennep. Door de jaren heen heeft hij flink wat besparende maatregelen in en rondom zijn huis toegepast.
24 augustus 2023

Hoe Peter met zijn buren verduurzaamde

Peter Binnendijk (57) woont sinds 2000 samen met zijn vrouw en twee kinderen aan de Muntstraat in Lisserbroek. In 2020 heeft hij, samen met zijn buren van hetzelfde blok, spouwmuurisolatie laten aanbrengen.
16 augustus 2023

Bezoek de Open Energiedag 

Zaterdag 16 september is de landelijke Open Energiedag, waarbij verschillende energie-organisaties hun deuren voor iedereen openen. Van 10:00-16:00 worden op verschillende locaties in Haarlemmermeer leuke energie-activiteiten georganiseerd. Ontdek de wereld achter jouw stopcontact en thermostaat.
2 augustus 2023

Resultaten onderzoek aardgasvrij Haarlemmermeer

In maart deed onderzoeksbureau D&B in opdracht van gemeente Haarlemmermeer onderzoek in Floriande-West, Vijfhuizen, Zwanenburg en Badhoevedorp. In het onderzoek gaven inwoners uit deze wijken aan hoe zij denken over bepaalde onderwerpen binnen het thema duurzaamheid.
31 juli 2023

De energietransitie van... Jorrit Leijting

In Haarlemmermeer is de energietransitie in volle gang. We gaan samen energie besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Daarover interviewen we verschillende mensen die een rol hebben in de energietransitie.
26 juni 2023

Stand van zaken Regionale Energiestrategie Noord-Holland 

In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijven provincie, gemeenten en waterschappen samen met de netbeheerders, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners hoe en waar hernieuwbare elektriciteit met zonne- en windenergie kan worden opgewekt.
23 juni 2023