.

Terugblik Open Energiedag

Afgelopen zaterdag 16 september openden energie-organisaties in Haarlemmermeer hun deuren voor geïnteresseerden. Van 10:00 tot 16:00 werden op verschillende locaties in Haarlemmermeer leuke energie-activiteiten georganiseerd. We kijken terug op een zonnige dag vol energie-plezier.  

Energiemarkt

Informatiemarkt bij NMCX

In Hoofddorp was er een energiemarkt waar bewoners terecht konden voor informatie over energie besparen, zelf opwekken, duurzaam verwarmen en lokaal energie opwekken. Op de markt waren de volgende partijen aanwezig: de energiecoöperaties Meerwind en Zon Op Haarlemmermeer, lokaal energiebedrijf Tegenstroom, Energiebank Haarlemmermeer en Energieloket Haarlemmermeer met partners (Klimaatmissie Nederland en Vverduurzamen) en de gemeente. 

Energie-fietstocht

Presentatie bij Boskern

Tijdens een speciale energie-fietstocht bezochten belangstellenden in een groep allerlei inspirerende locaties in Haarlemmermeer. De tocht begon bij Liesbos in Hoofddorp. Hier kregen deelnemers toelichting over de zonnepanelen die op het buurthuis worden geplaatst. 

Laadpalen in Hoofddorp

De volgende stop was het laadplein in Hoofddorp. Hier kunnen zowel elektrische als benzine auto’s parkeren. Op een deel van het parkeerterrein staan laadpalen. Afhankelijk van de verhouding van benzine/elektrische auto’s geeft het paaltje aan welke auto’s kunnen parkeren of laden.

Presentatie bij zonneakker de Hoek

Daarna werd stevig doorgefietst naar Zonneakker de Hoek. Op het terrein staat 50 hectare zonnepanelen. De komende jaren zijn er plannen voor nog 300 hectare extra.

Fietstocht

De laatste stop van de fietstocht was de energiemarkt. Voldaan en geïnspireerd konden de fietsers hier genieten van een vegan lunch en nog meer inspiratie opdoen bij de verschillende stands. 

Sportvereniging KIOS 

Energiecoaches bij KIOS

Bij de korfbalvereniging KIOS in Nieuw-Vennep konden korfballers en andere bezoekers een gesprek aanknopen met een energiecoach van het Energieloket. Daarnaast stonden initiatiefnemers van de duurzame veranderingen op het terrein van KIOS ook klaar voor vragen en meer informatie. 

Rijdend Energieloket

Rijdend Energieloket op locatie

Het Rijdend Energieloket stond op vier momenten op verschillende locaties in Haarlemmermeer verspreid: Abbenes, Zwanenburg, Badhoevedorp en Rijsenhout. In Rijsenhout sloten ook de initiatiefnemers van Warm Rijsenhout aan. Bij het Rijdend Energieloket stonden energiecoaches klaar voor alle vragen over energie besparen, opwekken en duurzaam verwarmen. 

Windturbine van Meerwind

Windturbine van Meerwind

In Weteringbrug konden mensen de windturbine van Meerwind van dichtbij bekijken. Bezoekers kregen meer informatie over het ontstaan en de kracht van de molen. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om een kijkje binnen te nemen.

 

Wij kijken terug op een mooie dag met diverse inspirerende energie-activiteiten. Kon je er niet bij zijn of wil je meer informatie? Neem een kijkje op de website van het Energieloket Haarlemmermeer of neem contact op via energie@haarlemmermeer.nl.

Gepubliceerd op: 
20 sep 2023