.

Hulp met geld

Inwoners en ondernemers kunnen hulp met geld ontvangen voor duurzame maatregelen.

Hulp voor inwoners 

Scroll naar beneden voor informatie voor ondernemers. 

Energieloket Haarlemmermeer 

Het Energieloket Haarlemmermeer (www.energielokethaarlemmermeer.nl) heeft een handig overzicht met subsidies op een rij gezet. Het Energieloket is een onafhankelijke stichting die iedereen in Haarlemmermeer helpt bij een duurzamer huis. 

Verbeterjehuis en EnergieSubsidiewijzer

Voor subsidies van de overheid gaat u naar Verbeterjehuis.nl of de EnergieSubsidiewijzer. Er bestaan onder andere subsidies voor isolatie en warmtepompen. 

Belastingvoordeel 

Neemt u maatregelen voor het isoleren van uw huis? Voor woningen ouder dan twee jaar geldt een verlaagd btw-tarief van 6% voor arbeidsloon. U vindt meer informatie over het isoleren van woningen op de website van de Belastingdienst (externe website). 

Wilt u zonnepanelen? De btw kunt u dan terugvragen. U vindt meer informatie over zonnepanelen op de website van Belastingdienst (externe website). Milieu Centraal (externe website) geeft hulp bij het terugvragen van de btw. 

Energiebank Haarlemmermeer

De Energiebank is er voor inwoners met een minimum inkomen. Ze geven gratis advies en delen energiebesparende producten uit, zoals led-lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Bezoek de website van Energiebank Haarlemmermeer voor meer informatie.

Warmtefonds

Vanaf 1 november 2022 is er financiering beschikbaar met een rentetarief van 0% voor woningeigenaren zonder leenruimte of met een inkomen tot € 45014 bruto. 

Hulp voor ondernemers  

Klimaatplein.nl geeft een overzicht van subsidies en geld voor besparing en duurzame opwek. U krijgt ook hulp bij keuzes voor een duurzaam bedrijf. 

Provincie Noord-Holland 

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen bij de provincie Noord-Holland. Deze zijn te vinden bij het subsidieloket van Provincie Noord-Holland (externe website). 

Rijksoverheid 

Voor een overzicht gaat u naar Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via RVO.nl. Vanuit RVO zijn er ook netwerken waar bedrijven in contact kunnen komen met instellingen en internationale Research & Development contacten. 

Europese Unie 

Op de website van de Europese Commissie (externe website) vindt u informatie over subsidies, leningen en aanbestedingen. Hier wordt ook verder uitleg gegeven over de verschillende lopende fondsen en programma's. Het programma Horizon 2020 (externe website) biedt ondersteuning voor het MKB bij innovatie en economische groei.