.

Hulp bij verlagen energierekening

De gasprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Daardoor is bij veel mensen de energierekening een stuk hoger. Als inwoners de energierekening niet of nauwelijks kunnen betalen, heet dat energiearmoede. Kunt u hulp gebruiken met het verlagen van uw energierekening?

12 simpele dingen die u kan doen

Om uw energierekening te verlagen, helpt het om uw huis duurzamer te maken. Wij begrijpen dat sommige maatregelen voor een duurzaam huis een grote beslissing zijn. Maar wist u dat er ook kleine, goedkope aanpassingen zijn die u kan doen in huis? Wij hebben daarom 12 tips voor u op een rij gezet. Hiermee bespaart u makkelijk en snel geld en energie in huis. Heeft u een huurwoning? Energieloket Haarlemmermeer geeft tips die handig zijn voor huurders.

In het dorpshuis zit je er warmpjes bij

Met de hoge energiekosten is het nu extra duur om je huis te verwarmen. Je kunt deze winter terecht bij verschillende dorpshuizen en buurtcentra. De verwarming staat daar aan en vaak zijn deze locaties ook langer open. Zo kun je er warmpjes bij zitten zonder thuis de verwarming aan te zetten. 

Energiebank Haarlemmermeer

Maakt u zich zorgen of u uw energierekening wel kunt betalen? Of wilt u besparen op energie, maar weet u niet zo goed hoe? De Energiebank is een stichting die u helpt om grip te krijgen op uw energiekosten. Iedereen met een minimum inkomen kan zich gratis aanmelden voor hulp van de Energiebank Haarlemmermeer. U kunt zich aanmelden door te mailen naar welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl of bel met 023 20 40 187. Op de website van Energiebank Haarlemmermeer leest u meer informatie.  

Energietoeslag aanvragen

Heeft u een laag inkomen en kunt u daarmee uw energierekening niet betalen? Voor inwoners met een inkomen van 120% van het minimumloon of minder is er een energietoeslag beschikbaar. Hiermee betaalt u dan een deel van de energiekosten. De energietoeslag in 2022 is een bedrag van € 1300 netto per huishouden. U kunt dit maar 1 keer aanvragen. In 2023 is de energietoeslag ook € 1300 netto per huishouden. Lees meer over de voorwaarden en het aanvragen van de energietoeslag.   

Energieloket Haarlemmermeer

Wilt u uw huis duurzamer maken? Kijk dan op de website van Energieloket Haarlemmermeer. Zij geven persoonlijk advies en informatie over kleine maatregelen, grote maatregelen en subsidies. Zij hebben ook een overzicht met gratis bespaartips en een gratis woonscan. 

Hulp met geld

U kunt hulp met geld ontvangen voor duurzame maatregelen. Wilt u uw huis duurzamer maken, maar heeft u daar niet genoeg geld voor? Vraag dan een subsidie aan. Ook kunt u btw terugvragen als u zonnepanelen plaatst. 

Heeft u een betalingsachterstand?

Dan kunt u hulp krijgen van PLANgroep. Kijk voor meer informatie en aanvragen op de pagina schuldhulpverlening van de gemeente Haarlemmermeer.