.

Aardgasvrij verwarmen

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Daarom gaan we op zoek naar andere manieren om onze gebouwen te verwarmen. Deze overstap noemen wij de warmtetransitie. We snappen dat u vragen heeft. Op deze pagina leest u er meer over.

Volgens het Klimaatakkoord worden uiterlijk in 2050  gebouwen en woningen op een andere manier verwarmd. Ook wordt er dan niet meer gekookt op aardgas. Het is dus niet zo dat we van vandaag op morgen van het aardgas afgaan. Daar is ruim de tijd voor en het gaat stap voor stap. De gemeente heeft een plan gemaakt hoe we dit gaan doen: de Warmetvisie. Hierin staat per wijk wat de meest haalbare en betaalbare manier is om over te stappen naar duurzaam verwarmen voor alle gebouwen. Het is uiteindelijk aan inwoners en ondernemers om zelf te kiezen wanneer en op welke manier zij dit doen. Onderaan deze pagina leggen wij de warmtevisie kort uit in beeld.  

Wilt u weten wat voor uw wijk de beste oplossing is? Op de interactieve kaart voor de warmtetransitie kunt u dit zien. Bekijk ook de pagina over warmtebronnen en technieken voor meer informatie over op welke manieren u uw huis kan verwarmen.

 

Een aantal belangrijke links:

Waarom gaan we van het aardgas af?

Twijfelt u over anders verwarmen?

Wat kost het?

Benieuwd wat u kunt doen?

Bekijk hier hoe én waar al plannen zijn

Bekijk ook onderstaande video over duurzaam verwarmen:


Warmtevisie in beeld

 

Heeft u nog vragen?

Bekijk veelgestelde vragen over anders verwarmen in Haarlemmermeer. Of mail ons via energie@haarlemmermeer.nl