.

Nieuwe energie

In Haarlemmermeer is de energietransitie in volle gang. Dit doen we vanwege de afspraken in het Klimaatakkoord. We gaan samen energie besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen. 

Maar waarom precies? En hoe kunt u zelf aan de slag? Misschien twijfelt u aan de voordelen van een duurzame gemeente. We begrijpen dat er veel informatie te vinden is. Via deze website helpen we u graag op weg. We geven u meer informatie over de energietransitie in Haarlemmermeer. En verwijzen u naar de juiste plekken voor advies en hulp. 

 

    Ga snel naar: 

Simpele dingen die u kan doen: Hoe u makkelijk bespaart op gas en energie 

Hulp met geld: Tips voor subsidies en andere hulp met geld 

Aardgasvrij verwarmen: Alles over de overstap naar anders verwarmen 

Zonne- en windenergie: Wat betekent dit voor Haarlemmermeer?

 

 

Nieuws op InforMeer

Lees het artikel verder op InforMeer Online

openenergiedag23

Bezoek de Open Energiedag

Zaterdag 16 september is de landelijke Open Energiedag, waarbij verschillende energie-organisaties hun deuren voor iedereen openen. Van 10.00 tot 16.00 worden op verschillende locaties in Haarlemmermeer leuke energie-activiteiten georganiseerd. Ontdek de wereld achter het stopcontact en de thermostaat!

Lees het artikel verder op InforMeer Online

De groene deal van zonnekracht in Haarlemmermeer

Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus viert Mysteryland haar 30-jarige jubileum. Deze 2023-editie draait bijna volledig op vaste, lokaal opgewekte, groene stroom en is daarmee het eerste festival op deze schaal in Nederland. 

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Energiecoaches Jet en Jasper helpen bij besparen

Jet en Jasper, beiden werkzaam bij gemeente Haarlemmermeer, doen naast hun werk bij de gemeente ook vrijwilligerswerk als energiecoach. Ze geven energieadvies en doen ook gelijk een stukje uitvoering bij mensen thuis. Jet: “Het gaat echt om energie besparen, goed voor de portemonnee én de planeet. Het is mooi om dat op deze manier over te brengen.”  

Nieuws