.

Nieuwe energie

In Haarlemmermeer is de energietransitie in volle gang. Dit doen we vanwege de afspraken in het Klimaatakkoord. We gaan samen energie besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen. 

Maar waarom precies? En hoe kunt u zelf aan de slag? Misschien twijfelt u aan de voordelen van een duurzame gemeente. We begrijpen dat er veel informatie te vinden is. Via deze website helpen we u graag op weg. We geven u meer informatie over de energietransitie in Haarlemmermeer. En verwijzen u naar de juiste plekken voor advies en hulp. 

Ga snel naar: 

Simpele dingen die u kan doen: Hoe u makkelijk bespaart op gas en energie 

Hulp met geld: Tips voor subsidies en andere hulp met geld 

Aardgasvrij verwarmen: Alles over de overstap naar anders verwarmen 

Zonne- en windenergie: Wat betekent dit voor Haarlemmermeer?

 

 

Nieuws op InforMeer

Lees het artikel verder op InforMeer Online

‘Op de kade zijn we vrienden, op het water niet’

Het is een jaarlijks terugkerend evenement: de Young Solar Challenge. Het doel hiervan is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek door het bouwen van hun eigen zonneboot. Een van de vaste deelnemers is het Kaj Munk College uit Hoofddorp. 

Lees het artikel verder op InforMeer Online 

 

Informatiebijeenkomst in Spaarndam over plannen waterstofnetwerk

In Spaarndam komt voor de tweede keer een informatiebijeenkomst over een waterstofnetwerk in het Noordzeekanaalgebied. Voor dit project wordt nu een onderzoeksplan van verschillende routes voorgesteld.

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Zwarte doos wordt duurzaam bedrijfspand

In Haarlemmermeer zijn al veel bedrijven die hun pand verduurzamen. Zo ook bio-farmaceutisch bedrijf Kite, dochteronderneming van Gilead Sciences. Van een gesloten, zwarte, vierkante doos veranderde het pand naar een licht, open, CO2-neutraal bedrijfsgebouw.

Nieuws