.

PARK21

Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling en tot 2040 groeit het aantal inwoners snel. Dat vraagt om extra ruimte voor het doorbrengen van onze vrije tijd. Daarom werken we aan PARK21. PARK21 is een groeiend park voor iedereen, met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. Het park ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, heeft een grootte van 1.000 hectare en is volop in ontwikkeling.  Alle informatie vindt u op de website van PARK21.

Wat is PARK21?

PARK21 wordt een nieuw soort park. Het polderlandschap tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep wordt toegankelijk voor publiek. Er is ruimte voor activiteiten bij de boer, allerlei soorten sport, een recreatieplas, groen en weides, wandel- fiets- en skatepaden, horeca en verschillende vormen van betaalde recreatie. PARK21 wordt een park voor mensen uit Haarlemmermeer en de regio. Het wordt het groene hart van Haarlemmermeer.  

Plattegrond PARK21

Plattegrond PARK21.

Hoe ziet PARK21 eruit?

In het westelijk deel komt het parkhart; een recreatieplas met horeca. Een groene verbinding tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep en de Driemerenweg en de A4 zorgt voor een recreatieve route voor fietsers, ruiters en wandelaars. Op open plekken in het park is ruimte voor sport en spel. In het oostelijk deel komt plek voor een evenemententerrein. Ook komen er verschillende vormen van betaalde recreatie.

De basis van PARK21 is het polderland met de kenmerkende lange rechte bomenrijen en de boerenerven. Sinds de drooglegging van het Haarlemmermeer in 1852 is onze polder dé plek waar vernieuwers blijvend kunnen pionieren. Ook in PARK21 is volop ruimte voor innovatie. 

Waarom een nieuw park?  

PARK21 biedt Haarlemmermeer volop kansen, bijvoorbeeld:
  • In PARK21 zijn voor allerlei verschillende mensen heel veel mogelijkheden om te ontspannen, te sporten of een dagje uit te zijn.
  • PARK21 verbindt stad en platteland omdat het boerenleven hier toegankelijk is voor publiek.
  • Haarlemmermeer krijgt met PARK21 een nieuw groen hart.
  • PARK21 is de groene en ecologische schakel tussen de duinen en de Westeinderplassen.
  • PARK21 kan het vestigingsmilieu voor (internationale) bedrijven in Haarlemmermeer en de Randstad versterken.

Masterplan

Het Masterplan voor PARK21 is een regiedocument met de uitgangspunten voor de deelgebieden en voorzieningen. Het Masterplan beschrijft hoe PARK21 er in de toekomst uit kan zien en hoe de gemeente dit bijzondere park wil ontwikkelen. Het definitieve Masterplan is te vinden op de website van PARK21.