Miranda Baak

Op de foto Miranda Baak

Miranda Baak heeft sinds haar 21e fibromyalgie. Hierdoor heeft ze chronische pijnklachten en is ze vaak vermoeid. Miranda heeft in 2014 de eerste inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis​ georganiseerd. Een jaar later werd ze Coördinator van Noord-Holland. Nu bestaat haar team uit 6 vaste enthousiaste vrijwilligers. Landelijk zijn er zelfs 120 vrijwilligers.

“Ik wil graag mijn ervaring en informatie over fibromyalgie delen met lotgenoten. Ik geef ze een steuntje in de rug. Vorig jaar heb ik een training gevolgd en nu ben ik gecertificeerd cursusbegeleider. Samen met vrijwilligers geef ik de cursus ‘Sterk met Pijn’ in Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek. Ik vind het heel mooi om te zien hoe de deelnemers groeien en steviger in hun schoenen staan.

Ik doe dit echt vanuit mijn gevoel. Het is voor mensen met deze aandoening heel belangrijk om erkenning en herkenning te vinden. Dit is voor mij de belangrijkste motivatie geweest om de inloopmiddagen te starten. Het vrijwilligerswerk kost mij natuurlijk energie, maar ik krijg daar ook weer heel veel positieve energie voor terug!”

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Miranda?  Klik dan hier voor een overzicht van organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk.

Meer informatie over fibromyalgie vindt u op www.fesinfo.nl.