.

Mensen met een beperking

Iedereen doet mee in Haarlemmermeer. Voor veel mensen is dat vanzelfsprekend, maar niet voor iedereen. Denk maar eens aan het stemmen zonder dat je het formulier kunt lezen, zonder problemen naar het toilet kunnen of over straat lopen zonder obstakels te zien. Haarlemmermeer zet zich dan ook actief in zodat mensen met een beperking hun zelfstandigheid kunnen behouden.

 

Mensen met een beperking
Loopstroken voor blinden en slechtzienden De campagne “Houd de lijn vrij” vraagt aandacht voor de loopstroken voor blinden en slechtzienden. In Haarlemmermeer draait de campagne in samenwerking met de Belangengroep gehandicapten Haarlemmermeer.
Platform voor toegankelijke locaties Via de app en website van Ongehinderd kunnen mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Zo hoeft u niet meer te twijfelen of u goed kunt parkeren, ergens naar binnen kunt of dat toiletten bruikbaar zijn. De informatie is in de gratis app en op de website te vinden, waar inmiddels tienduizenden gebruikers beoordelingen plaatsen.

Denk mee met de gemeente

Bent u of kent u iemand met een beperking, aandoening of chronische ziekte? De gemeente zoekt mensen die kunnen vertellen wat dit in het dagelijks leven betekent. Wat geeft extra last? Waar houdt de gemeente te weinig rekening mee? Deze persoonlijke ervaringen helpen om zoveel mogelijk drempels weg te halen. Niet alleen fysieke drempels, zoals op straat en in gebouwen, maar ook drempels die inwoners ervaren bij informatie in brieven of op de website van de gemeente. Zo kan iedereen meedoen in Haarlemmermeer. Wilt u heel praktisch meedenken? Het hoeft niet veel of vaak te zijn. Iedere hulp is welkom! Meer informatie of aanmelden? Stuur een e-mail aan hanny.weyde@haarlemmermeer.nl.