Louw Hummeling

Louw en dochter

De vrijwilligers die we afgelopen maanden hebben uitgelicht, zetten zich in voor mensen. Louw is ook vrijwilliger, maar hij richt zich op dieren! Eén weekend in de maand rijdt hij samen met zijn dochter op de Dierenambulance.

“Dierenliefde heeft mijn dochter van mij geërfd, denk ik. Wij zijn allebei vrijwilliger op de dierenambulance in de regio Noord-Holland Zuid. Mijn dochter is nu 21 jaar en we doen al 6 jaar dit vrijwilligerswerk met veel passie. Het is bijzonder om dit samen te doen!

Maandelijks draaien we van vrijdag tot en met zondag 24-uursdiensten op de Dierenambulance. We krijgen dan verschillende spoedmeldingen. Van weggelopen huisdieren tot gewonde of aangereden dieren. Noem maar op. We maken leuke, maar ook minder leuke dingen mee.

Iedereen bij de dierenambulance krijgt een opleiding dieren EHBO, maar ik heb ook cursussen gevolgd in het hanteren van dieren en hoe je je als hulpverlener gedraagt op de autosnelweg. Maar natuurlijk leer je in de praktijk het meeste van ervaren collega’s!

Er is een tekort aan vrijwilligers. Hierdoor heeft de dierenambulance al meerdere keren meldingen niet kunnen opvolgen. Dus meer aandacht voor ons werk zou mooi zijn! Daarom sta ik ook wel eens op markten om bezoekers te vertellen over mijn vrijwilligerswerk. Laatst stond ik op de 112 markt in Lisse.”

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Louw? Klik dan hier voor een overzicht van organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk.