Joop Stroes

vrijwilliger Joop Stroes in Hospice Bardo

Joop is in het dagelijks leven druk met zijn bedrijf. Maar in zijn vrije tijd  doet hij vrijwilligerswerk bij Hospice Bardo in Hoofddorp. Eerst hielp hij daar als kookvrijwilliger. Sinds 4 jaar is hij zorgvrijwilliger en is hij er voor mensen in hun laatste levensfase. Joop is daar een van de 170 vrijwilligers.

 “Ik wilde al een tijdje wat doen en sprak eens een moeder op het schoolplein die bij Bardo vrijwilligster was. Ik vroeg haar hoe het daar was en of ze nog vrijwilligers nodig hadden. Ik ben toen naar Bardo gegaan en als kookvrijwilliger begonnen. Dat was afgelopen juli 4 jaar geleden.

Vlak daarna ben ik een cursus zorgvrijwilliger gaan doen. Een tijd lang heb ik beiden soorten vrijwilligerswerk gedaan, maar doordat ik het te druk kreeg met mijn eigen bedrijf ben ik gestopt met het koken van maaltijden. Nu werk ik als zorgvrijwilliger en ben ik elke week 4 tot 8 uur bij het hospice.

Het vrijwilligerswerk geeft mij heel veel voldoening. Er zijn voor mensen in de laatst levensfase geeft vaak hele mooie momenten en wijze lessen. Er zijn dingen die ik als minder leuk kan benoemen, maar die horen er nu eenmaal bij. Bovendien gaat het niet om mij, maar om de mensen die in het hospice liggen.

Mensen die vrijwilligerswerk willen doen moeten goed nadenken over wat ze willen. Bedenk wat jouw interesses en drijfveren zijn, want niet iedereen is geschikt voor elk type vrijwilligerswerk. Ga vrijwilligerswerk doen omdat JIJ het wilt en niet omdat anders vind dat je het moet doen!”

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Joop? Klik dan hier voor een overzicht van organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk.