.

Gratis Bewegen: Gewoon doen!

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) moeten kinderen minimaal 1 uur per dag bewegen. Bewegen kan in Nederland altijd en overal. Maar kinderen moeten er wel andere keuzes voor maken. Fiets je met andere kinderen mee naar school of laat je je even snel brengen met de auto? Speel je een voetbalwedstrijd online, of is het tijd voor een potje op straat?

Het thema Gratis Bewegen: Gewoon doen! laat kinderen en jongeren zien dat bewegen altijd en overal kan. En dat het nog leuk is ook! Bezoek voor meer informatie hier de website van Gratis Bewegen: Gewoon doen!

Wat JOGG in Haarlemmermeer doet om kinderen meer te laten bewegen? Lees het hier.  

Beweegtips:

1

Doe meer op de fiets. Fiets bijvoorbeeld samen naar school.

2

Buitenspelen is gratis én gezond. Verstoppertje spelen, slootje springen of voetballen: de buitenwereld biedt ontelbare beweegmogelijkheden. Bekijk de speelplekken in de buurt op de Buitenspeelkaart.

3

Ook voor kinderen geldt: neem vaker de trap in plaats van de lift.

4

Daag uw kind uit voor een wedstrijdje hardlopen.

Buitenspeelkaart

Ideeën voor buitenspelen:

1

Maak zelf een speurtocht

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om zelf een (wandel)speurtocht te maken. Bedenk vooraf een opdracht, bijvoorbeeld: zoek alles met de kleur groen. Of: zoek iets op volgorde van het alfabet. Een wandeling wordt zo een stuk meer uitdagend!

2

Picknicken

Is het lekker weer, ga dan eens picknicken. Leg een kleed onder een parasol of een schaduwplek. Kinderen kunnen lekker spelen en daarna eten en drinken in de schaduw. Gezelligheid gegarandeerd!

3

Water parcours

Leuk om op een warme dag lekker te spelen en bewegen. Maak een parcours met hindernissen of slalom met aan het eind een emmer. Zet een bakje water op je hoofd en houd het bakje goed vast. Probeer zo, zonder te morsen, het einde van het parcours te halen. 

Bekijk hier alle tips en tricks van Jantje Beton voor (buiten)spelen.

Thema bewegen

In Haarlemmermeer: