.

JOGG-Haarlemmermeer

Sinds 2012 is Haarlemmermeer een JOGG-gemeente. Samen werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Een omgeving waarin de gezonde keuze makkelijk en aantrekkelijk is voor alle kinderen en jongeren.

 

JOGG werkt met 3 thema's

Drinkwater

Gratis bewegen: Gewoon doen!

Groente... Zet je tanden erin!

Nieuws

 • Hulp bij een gezonder aanbod in kantines

  vrijwilligers in kantine met fruit op de toonbank
  In Haarlemmermeer is veel aandacht voor gezondheid. Het lokale preventieakkoord zet in op verschillende onderdelen om gezonder leven voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. JOGG Haarlemmermeer zet zich in voor een gezonde jeugd en een gezonde omgeving. Denk aan het geven van voorlichting. Beweegaanbod uitvoeren op scholen en kinderdagverblijven en drinkwater gratis beschikbaar maken. Er zijn ook mogelijkheden voor (sport)verenigingen, buurthuizen, speeltuinen en kinderboerderijen om gezonde producten aan te bieden in hun kantine.
 • Jeugdland Hoofddorp pakt door op gezondheid

  Watertappunt Jeugdland Hoofddorp
  Er is van alles te doen. Kinderen van alle leeftijden kunnen op het terrein van Jeugdland in Hoofddorp spelen, knutselen, klimmen en bouwen. Ervaren en ontdekken staat voorop, een gewilde en leuke plek in Haarlemmermeer.
 • Trommel zonder rommel!

  kinderen tonen gezond eten in broodtrommel
  Gezond eten en drinken zorgt ervoor dat je je fit voelt. Op school hebben kinderen bijvoorbeeld energie nodig om de schooldag te beginnen. Maar net zo belangrijk is het om de dag ook met energie weer af te sluiten. Er is geen beter moment om (weer) te beginnen met gezonder eten en drinken dan de start van het nieuwe schooljaar, een trommel zonder rommel!