.

Woningbouw

In totaal komen er ruim 4500 woningen in het zuiden van Hoofddorp. De wijken TudorPark en Nassaupark zijn bijna af. Ook in de wijken Lincolnpark, Tudor Gardens, Rooseveltpark en Victoriapark worden nieuwe woningen gebouwd. Het ontwerp van de zes wijken is te zien in de ‘essentiekaart De Parken’. De wijken zijn allemaal anders, maar de uitstraling past bij elkaar. In de essentiekaart staat beschreven wat voor soort woningen er komen, waar groen en water komt en hoe de wegen en fiets- en wandelpaden straks lopen. In het gebied komen vooral rijwoningen, vrijstaande woningen of twee-onder-een-kap woningen, maar ook appartementen. 30% wordt sociale huurwoningen.  Daarnaast zijn er er huur- en koopwoningen gebouwd in de woonwijk ZuiderHoeven. Het nieuwe appartementencomplex Hof van Pampus is huur.

Interesse in een woning

De verkoop van woningen en appartementen gaat niet via de gemeente, maar via ontwikkelaars of makelaars. Deze zijn op de pagina van de wijken te vinden. Het woningaanbod staat op verschillende zoekmachines, zoals Amsterdam Woont, Funda en Jaap. De verhuur van vrije sector woningen loopt via makelaars of woningbouwverenigingen. Het aanbod van huurwoningen staat op Funda. Sociale huur gaat via Woningnet.

Overzicht woningen:

Nassaupark: 262 woningen TudorPark: ongeveer 1200 woningen Tudor Gardens: ongeveer 140 woningen Lincolnpark: ongeveer 1600 woningen, zorgwoningen en kleine bedrijven Rooseveltpark: nog niet bekend Victoriapark: ongeveer 700 woningen ZuiderHoeven: 104 huur- en koopwoningen Hof van Pampus: 74 huurwoningen

Ligging bij Schiphol

Haarlemmermeer en Schiphol zijn met elkaar verbonden. De luchthaven zorgt voor veel banen, maar levert ook geluidsoverlast op. Heeft u plannen om in Haarlemmermeer te gaan wonen? Dan vindt u hierover meer informatie op op www.bezoekbas.nl, de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).