.

TudorPark

De wijk TudorPark ligt tussen de Bennebroekerweg en de Toolenburgerplas in Hoofddorp-Zuid. In TudorPark worden ongeveer 1200 nieuwe woningen gebouwd. De woningen zijn geïnspireerd op de Engelse tudorstijl en verschillen in type, grootte en uitstraling. De bouw van Tudorpark wordt gedaan door Dura Vermeer. Op de website Tudorpark leest u meer over het aanbod, de planning en de soorten woningen.

Tudorstijl

Bij het ontwerpen van Tudorpark was de Engelse tudorstijl de inspiratie. Deze stijl zag je veel in Engeland tussen 1485 en 1603, de tijd dat het vorstenhuis Tudor regeerde. Architectenbureaus Heren 5, Dittmar architecten en Bedaux De Brouwer, en de landschapsarchitecten van Loos van Vliet hebben samen het schetsontwerp gemaakt.  Als je Tudorpark inloopt, is het alsof je in een Engels dorp bent. De Engelse sfeer komt terug in de opzet van de wijk en de inrichting van de buitenruimte. Er komen naast woningen ook een aantal kleine voorzieningen.
Tudorpark Dura Vermeer
Impressie van de woningen in Tudorpark. Bron: Dura Vermeer

Planning

De woningen worden in fases gebouwd en verkocht. De eerste woningen in TudorPark zijn enige jaren geleden opgeleverd. Op de website van Dura Vermeer staat de planning voor de oplevering van de rest van de woningen. Hieronder staat een overzicht van de start bouw en verkoop van de woningen die er nog komen.

  • Buckingham Quarter: 24 twee-onder-een kapwoningen, 1 vrijstaande woning en 33 eengezinswoningen. De woningen zijn opgeleverd. 
  • Shakespeare Island: 22 twee-onder-een kapwoningen en 11 vrijstaande woningen. Alle woningen zijn al verkocht en de bouw is gestart. 
  • Somerset: 18 twee-onder- kapwoningen, 31 appartementen en 135 eengezinswoningen in verschillende woningtypen. Bijna alle woningen zijn verkocht en de bouw is gestart.
  • Windsor Court: 24 twee-onder-een kapwoningen, 2 vrijstaande woningen. Alle woningen zijn verkocht en de bouw is begonnen.
  • Tudor Castle: 30 appartementen en 1 penthouse. De verkoop van de woningen begint op 24 oktober.
  • Cannington: 18 twee-onder-een-kapwoningen. De verkoop van de woningen begint op 24 oktober.

Koopwoningen

Op de website van Tudorpark staat het aanbod van koopwoningen en vrije kavels. Ook kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief van Dura Vermeer.

Huurwoningen

De eerste sociale huurwoningen worden al bewoond. Het toewijzen van de sociale huurwoningen gaat via WoningNet. Als u bij WoningNet staat ingeschreven, kunt u reageren op het aanbod van sociale huurwoningen in Tudorpark. Er komen ook vrije sector huurwoningen in Tudorpark. Lees meer over huren van vrije sector huurwoningen in Tudorpark op de website van Bouwinvest.

De partners in het project

Bij het project Tudorpark zijn drie partners betrokken, dit zijn Gemeente Haarlemmermeer, Ymere en Dura Vermeer.