.

TudorPark

De wijk TudorPark ligt tussen de Bennebroekerweg en de Toolenburgerplas in Hoofddorp-Zuid. In TudorPark worden in totaal ruim 1300 nieuwe woningen gebouwd. De woningen zijn geïnspireerd op de Engelse tudorstijl en verschillen in type, grootte en uitstraling. De bouw van Tudorpark wordt gedaan door Dura Vermeer. Op de website Tudorpark leest u meer over het aanbod, de planning en de soorten woningen.

Tudorstijl

Bij het ontwerpen van Tudorpark was de Engelse tudorstijl de inspiratie. Deze stijl zag je veel in Engeland tussen 1485 en 1603, de tijd dat het vorstenhuis Tudor regeerde. Architectenbureaus Heren 5, Dittmar architecten en Bedaux De Brouwer, en de landschapsarchitecten van Loos van Vliet hebben samen het schetsontwerp gemaakt.  Als je Tudorpark inloopt, is het alsof je in een Engels dorp bent. De Engelse sfeer komt terug in de opzet van de wijk en de inrichting van de buitenruimte. Er komen naast woningen ook een aantal kleine voorzieningen.

Impressie van de woningen in Tudorpark. Bron: Dura Vermeer

Planning

Inmiddels zijn alle woningen verkocht. Bekijk op de website van TudorPark de actuele planning. Ook kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief van TudorPark. 

Huurwoningen

De eerste sociale huurwoningen worden al bewoond. Het toewijzen van de sociale huurwoningen gaat via WoningNet. Als u bij WoningNet staat ingeschreven, kunt u reageren op het aanbod van sociale huurwoningen in Tudorpark. Er komen ook vrije sector huurwoningen in Tudorpark. Lees meer over huren van vrije sector huurwoningen in Tudorpark op de website van Bouwinvest.

De partners in het project

Bij het project Tudorpark zijn drie partners betrokken, dit zijn gemeente Haarlemmermeer, Ymere en Dura Vermeer.