.

Hoofddorp-Centraal

Tijdens het open proces Hoofddorp-Centraal konden bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden meedenken en meepraten over de toekomst voor het gebied tussen het centrum en het station van Hoofddorp.

Het open proces Hoofddorp-Centraal begon in 2014. Het was een pilot op het gebied van participatie. Vanaf het eerste moment kon iedereen meepraten hoe het gebied tussen station en het centrum een aantrekkelijke route en fijne plek om te wonen en werken kon worden. Er was geen plan van tevoren gemaakt over de ontwikkeling van het gebied. De keuze was om open het gesprek te voeren, samen ideeën te bedenken en deze op gang te brengen.

In een gymzaal middenin het gebied zijn bijeenkomsten georganiseerd. Hier zijn veel gesprekken gevoerd en plannen gemaakt om het gebied aantrekkelijker te maken. Het ging soms over kleine veranderingen, maar ook over grote ontwikkelingen.


Foto: Bijeenkomst Hoofddorp Centraal.
 

De eerste plannen zijn al tijdens het open proces uitgevoerd. In 2018 is het open proces Hoofddorp-Centraal gestopt. Vanaf dat moment gaat de ontwikkeling tussen station en Hoofdvaart verder onder het programma Stadscentrum Hoofddorp.