.

Hoofddorp

Stadscentrum Hoofddorp

Samen met inwoners, ondernemers en ontwikkelaars bouwt de gemeente aan een levendig en bereikbaar Stadscentrum Hoofddorp. Een plek om te wonen, werken, winkelen en te ontspannen.

Stationsgebied

In het Stationsgebied in Hoofddorp komen ongeveer 15.500 woningen en 11.000 extra arbeidsplaatsen. Het krijgt een stedelijk karakter met een mix van wonen, werken, leren, verblijven, ontspannen en allerlei vervoersmogelijkheden. De komst van de Noord/Zuidlijn maakt het mogelijk om dit gebied te ontwikkelen.  

Hoofddorp-Zuid

In Hoofddorp-Zuid worden nieuwe woonwijken gebouwd naast de Toolenburgerplas, tussen de Bennebroekerweg en Nieuwe Bennebroekerweg en langs de Hoofdvaart.

In Hoofddorp-Zuid werken de provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en de Vervoerregio Amsterdam  samen aan het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid van de Nieuwe Bennebroekerweg.

Het Nieuwe Noord

In Hoofddorp-Noord ontwikkelt Evast in nauw overleg met de gemeente Haarlemmermeer ‘Het Nieuwe Noord'. Lees de laatste informatie op de pagina 'Het Nieuwe Noord'.

Overige gebieden

Lees meer over de bouw van een transformatorstation, woningbouw en renovatie sporthal het Spectrum en kantorenpark Beukenhorst-Zuid.

Nieuws