.

Hoofddorp

Stadscentrum Hoofddorp

Samen met inwoners, ondernemers en ontwikkelaars bouwt de gemeente aan een levendig en bereikbaar Stadscentrum Hoofddorp. Een plek om te wonen, werken, winkelen en te ontspannen.

Spoorzone

In de Spoorzone in Hoofddorp komen ongeveer 15.500 woningen en 11.000 extra arbeidsplaatsen. Het krijgt een stedelijk karakter met een mix van wonen, werken, leren, verblijven, ontspannen en allerlei vervoersmogelijkheden. De komst van de Noord/Zuidlijn maakt het mogelijk om dit gebied te ontwikkelen.  

Hoofddorp-Zuid

In Hoofddorp-Zuid worden nieuwe woonwijken gebouwd naast de Toolenburgerplas, tussen de Bennebroekerweg en Nieuwe Bennebroekerweg en langs de Hoofdvaart.

In Hoofddorp-Zuid werken de provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en de Vervoerregio Amsterdam samen aan het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid van de Nieuwe Bennebroekerweg.

Het Nieuwe Noord

In Hoofddorp-Noord ontwikkelt Evast in nauw overleg met de gemeente Haarlemmermeer ‘Het Nieuwe Noord'. Lees de laatste informatie op de pagina 'Het Nieuwe Noord'.

Overige gebieden

Lees meer over de bouw van een transformatorstation Incheonweg, de plannen voor tranformatorstation Bennebroekerweg, kantorenpark Beukenhorst-Zuid, de ontwikkeling van Holmkwartier en de vervanging van de schoolgebouwen aan de Van den Berghlaan

Nieuws op InforMeer

Symbolisch sloeg wethouder Mariëtte Sedee samen met Huibert Baud van Liander en Frank Wester van TenneT de eerste paal.

Eerste paal transformatorstation Incheonweg de grond in

 

Donderdag 28 september werd de start van de bouw voor het transformatorstation aan de Incheonweg in Rozenburg gevierd. Symbolisch sloeg wethouder Mariëtte Sedee samen met Huibert Baud van Liander en Frank Wester van TenneT de eerste paal. Lees verder op InforMeer Online

 

 

 

Voorbereidingen nieuwbouw Holmkwartier van start

 

Dat op de plek van het huidige Verpleeghuis Bornholm straks het nieuwe Holmkwartier staat, is opnieuw een stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft in mei het gewijzigde bestemmingsplan vastgesteld. Dit betekent dat zorgorganisatie Amstelring samen met haar bouwpartners de aanvraag van de omgevingsvergunning kan voorbereiden, waardoor mogelijk volgend jaar al de eerste paal van dit nieuwe stukje Bornholm de grond in kan.

 

Lees verder op InforMeer Online

 

 

 

Doorfietsroute De Hoek

 

De Oude Kruisweg ter hoogte van bedrijventerrein De Hoek wordt aangepast. Er wordt ruimte gemaakt voor een breed snelfietspad in twee richtingen. De werkzaamheden zijn zomer 2024 klaar.

 

Lees verder op InforMeer Online

 

Nieuws