.

Een nieuwe manier van afval scheiden

Veel van ons huishoudelijk Restafval is opnieuw te gebruiken. Plastic, Etensresten, Tuinafval, Papier, Glas en Textiel (stoffen) zijn waardevolle grondstoffen. Hiervan kunnen nieuwe producten worden gemaakt. Nu worden die grondstoffen nog te veel met het Restafval weggegooid. Dan worden ze verbrand. Dat is zonde! Daarom starten we in 2021 met een nieuwe manier van afval scheiden. Hiermee wil de gemeente Haarlemmermeer het inwoners makkelijk maken om hun afval goed te scheiden. Want door afval goed te scheiden, kunnen we grondstoffen opnieuw gebruiken. En dat is goed voor het milieu.

In deze animatie ziet u hoe de nieuwe manier van afval scheiden eruit gaat zien. 

Wilt u meer weten over waarom we meer afval gaan scheiden? Lees het op de pagina Waarom afval scheiden?. Wilt u weten hoe de nieuwe manier van afval scheiden eruit gaat zien? Ga dan naar de pagina Nieuwe Manier. Of wilt u meer informatie wat er precies in uw wijk verandert? Kijk dan op de pagina voor huishoudens met rolemmers, hoogbouw of wijken met ondergrondse containers

Nieuws

 • Gft&e, daar doen we wat mee!

  Een mevrouw schilt aardappels boven een GFT&E-bakje
  Haarlemmermeerders zijn heel goed in het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft). Samen scheiden inwoners van de gemeente jaarlijks 51.400 ton gft. Dat is het gewicht van ongeveer 7.500 olifanten. Maar niet iedereen weet dat etensresten hier ook bij mogen. gft&e dus!
 • Proefsleuven voor ondergrondse containers

  Zo ziet een proefsleuf eruit
  In 2021 gaat Haarlemmermeer over op een nieuwe manier van afval scheiden om het inwoners makkelijker te maken. Voor bewoners van flats en appartementencomplexen komen er ondergrondse containers. Om te bekijken waar deze in Haarlemmermeer kunnen komen, worden er proefsleuven gegraven.
 • De Blipverts gaan verdwijnen

  Een Blipvert in Rijsenhout
  Veel mensen kennen de Blipverts. Dit zijn de platte hoge inzamelstations die op verschillende plekken in de gemeente Haarlemmermeer staan en waar inwoners bepaalde soorten klein afval weg kunnen gooien. Dat geldt bijvoorbeeld voor cartridges, batterijen, spaarlampen, CD’s + DVD’s, telefoons en adapters. Maar de Blipverts gaan eind dit jaar dicht. Deze gaan niet meer open. Vanaf februari worden de Blipverts verwijderd.