.

Tijdelijk gebruik oude A9

Plattegrond tijdelijke projecten A9 Badhoevedorp

Op de foto: de ligging van een aantal van de tijdelijke initiatieven

De gemeente maakt tijdelijk gebruik mogelijk op de oude A9

Op de oude A9 is ruimte voor tijdelijke projecten voor én door initiatiefnemers uit Badhoevedorp. Hiervoor zijn door bewoners, de dorpsraad en ondernemers allerlei duurzame plannen aangemeld. Nieuwe initiatiefnemers kunnen zich zeker nog melden.

Wat komt (tijdelijk) waar?

Vanaf de Kamerlingh Onneslaan tot aan de knoop A4/A9 is ruimte voor tijdelijke projecten: 

Vanaf de Plesmanlaan tot aan knoop A4/A9

Dit deel is 700 meter lang. Op dit deel van de oude A9 tot aan de knoop A4/A9 is een hondenlosloopgebied. Bij de kruispunten staan bankjes en prullenbakken. 

Een man laat zijn hond uit o phet losloopgebied Plesmanlaan tot aan knoop A4/A9 Badhoevedorp

Vanaf de Pa Verkuijllaan tot aan de Plesmanlaan

Dit deel is 170 meter lang. Bij de kruispunten staan bankjes en prullenbakken. Hier zijn moestuintjes en een tijdelijke school:

 • Moestuinen A9

  Naast de Pa Verkuijllaan zijn moestuinen en een pluktuin. Ronald de Vré van Zorgboerderij de Badhoeve en Ron Cordemeijer zijn de initiatiefnemers van de pluk- en moestuintjes. De pluktuin is een stuk grond vol met bloemen en fruit waar je verse producten plukt. Ongeveer 44 Badhoevedorpers en hun gezin verzorgen de moestuintjes. Ook zijn er moestuinbakken voor de Plesmanschool. De aA9 tuinen zoeken nog vrijwilligers voor de organisatie. Wil je meedoen met de organisatie, opbouw of het onderhoud? Neem dan contact op via badhoevedorp@haarlemmermeer.nl en zet als onderwerp pluk- en moestuin in je mail.

Vanaf de Sloterweg tot aan de Pa Verkuijllaan

Dit deel is 170 meter lang. Bij de Sloterweg maakte Gemeente Haarlemmermeer een trapveldje met met twee goaltjes. Bij de kruispunten staan bankjes en prullenbakken.

kinderen voetballen op de oude A9 aan de Sloterweg in Badhoevedorp

Vanaf de Kamerlingh Onneslaan tot aan de Sloterweg 

Hier is tijdelijk plek voor horeca met een verkoopkantoor en een BMX-baan:  

 • Q Beach

  Een pop-up strandje met horeca en het verkoopkantoor van de huizenontwikkelaars. Meer informatie: QuatrebrasBadhoevedorp.nl

 • BMX-baan

  Op de oude A9 vlakbij de Albert Heijn is een BMX-baan. Naar het idee van zijn zoon nam een ouder het initiatief voor deze baan. Daarbij kwam ook hulp van een ervaren BMX-er. Veel jongeren hielpen zelf met het maken van de baan. 

Vanaf de Kamerlingh Onneslaan tot aan Lijnden

Tussen de Kamerlingh Onneslaan en Lijnden is een hondenlosloopgebied. Het is nu nog tijdelijk ingericht. Dat houdt in dat de paden nu nog gemaaid worden en/of uit houtsnippers bestaan. Later als we het Lint hier maken worden de paden breder en geasfalteerd.

Waar moet een initiatief aan voldoen?

 • Tijdelijk en snel demontabel

  Kan binnen twee weken weggehaald worden zonder achterblijvende restanten of schade.

 • Duurzaam

  Voldoet aan de geldende regels en past binnen de duurzaamheidsambitie van de gemeente Haarlemmermeer.

 • Sociaal

  Draagt bij aan de sociale gemeenschap van Badhoevedorp.

 • Kosten zijn voor eigen rekening

  Alle kosten voor het plaatsen, uitvoeren en verwijderen zijn voor rekening van de initiatiefnemer.

 Ondersteuning vanuit de gemeente:

 • Wij kunnen helpen om fondsen aan te schrijven of een crowdfunding actie te starten voor de financiering van het initiatief.

 • Na goedkeuring van het initiatief kan de gemeente eventueel ondersteuning bieden bij het regelen van de randvoorwaarden. Je kunt dan denken aan het regelen van goedkeuring door diverse afdelingen binnen de gemeente. Maar ook bij het in contact brengen van bijvoorbeeld de juiste persoon die je kan adviseren bij aanleg van een tijdelijke waterpomp in het gebied.

Crowdfunding

Nieuwe Pioniers is het crowdfundingsplatform voor iedereen met een goed idee in Haarlemmermeer. Via Nieuwe Pioniers zamel je geld, hulp en materiaal in en geef je samen met anderen kleur aan je omgeving. Hoe dit werkt lees je op de website nieuwepioniers.nl.

Meld je initiatief aan!

De omgevingsmanager van de gebiedsontwikkeling kan initiatiefnemers helpen om fondsen aan te schrijven of een crowdfunding actie te starten voor de financiering van hun initiatief. Meld je initiatief aan bij Like van Hulten, zij denkt graag met je mee! Aanmelden kan via info@haarlemmermeer.nl of 0900 1852.