.

Overzicht veranderingen buslijnen Badhoevedorp

Vanaf zondag 11 december 2022 is er een nieuwe dienstregeling van Connexxion voor de buslijnen 192 en 195. De lijnen 192 en 195 blijven even vaak en op dezelfde tijden rijden. Ook blijft de reistijd ongeveer hetzelfde. De routes die de bussen rijden veranderen wel. De bussen rijden bijvoorbeeld niet meer over de Zeemanlaan. Er komen ook nieuwe bushaltes bij en er gaan bushaltes weg. Een overzicht van de veranderingen staat op deze pagina.

Buslijn 192 Hoofddorp Centrum – Schiphol

Route 

 • Officiële route per 11 december via de Oleanderlaan, nieuwe Robert Kochstraat, Keplerstraat naar de Schipholweg en andersom. De 192 rijdt niet meer door het centrum van Badhoevedorp en niet meer over de Zeemanlaan. 
 • Door het aanwezige bouwverkeer in de Robert Kochstraat kan lijn 192 tijdelijk niet de nieuwe route rijden. Rijdt voorlopig alleen over de Schipholweg. Bij halte Badhoevedorp-Oost stappen reizigers uit en naar Badhoevedorp over op lijn 195.

Hoe vaak & van hoe laat tot hoe laat 

 • Dit blijft zoals het is. De bus blijft 1x per uur rijden, per richting. Van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Bushaltes

 • 4 bushaltes blijven voor buslijn 192. Dit zijn de haltes: De Meerwende, bij de hoek van Kamerlingh Onneslaan en Robert Kochstraat, Badhoevedorp West, Badhoevedorp Oost en Schuilhoeve.  
 • 4 bushaltes verdwijnen voor de 192. Dit zijn de haltes Prins Mauritslaan,  Kamerlingh Onneslaan, Lorentzplein en Rooms-Katholieke Kerk.
 • De bushalte richting Knooppunt Schiphol Noord bij zorgcentrum De Meerwende wordt verplaatst van de Kamerlingh Onneslaan aan de noordkant van de kruising met de Robert Kochstraat naar de Kamerlingh Onneslaan aan de zuidkant van deze kruising. De halte blijft op de Kamerlingh Onneslaan, maar dan richting de Keplerstraat.
 • Er zijn nu 3 halteperrons op halte Badhoevedorp Oost. Het noordelijke halteperron en de stop voor de lijn 192 richting de Lindberghstraat vervallen.
  luchtfoto of plattegrond van busstation Schiphol Oost. Op de plattegrond staan gekleurde blokjes met daarin een tekst over de perrons.

  Kaartje van busstation Schiphol-Oost 

Buslijn 195 Amsterdam Lelylaan – Schiphol

Route

 • De lijn 195 blijft wel door het centrum rijden. Maar via een kortere route. Via de Sloterweg, in beide richtingen. 
 • De bus rijdt vanaf 11 december via de Burgemeester Amersfoortlaan, Sloterweg en Schipholweg. De bus rijdt in 1 keer per dag, in de ochtend, een klein stuk via de Pa Verkuijllaan. Zodat scholieren bij de tijdelijke halte daar veilig kunnen overstappen in drie minuten naar lijn 192 richting Hoofddorp. Ze hoeven dan niet de Schipholweg over te steken. De rest van de dag rijdt de bus de normale route.  Lijn 195 komt op 7.37 uur op de Pa Verkuijllaan en de lijn 192 vertrekt om 7.40 uur op Badhoevedorp Oost.  
 • Lijn 195 rijdt nu tot 11 december na de Kamerlingh Onneslaan, via halte zorgcentrum Meerwende, via de Keplerstraat naar de Schipholweg.

Hoe vaak & van hoe laat tot hoe laat

 • Dit blijft zoals het is. De bus blijft 2x per uur rijden, per richting. Van maandag tot en met zondag van 5.00 uur ’s morgens tot 1.00 uur ’s nachts. 

Bushaltes

 • 5 bushaltes blijven voor buslijn 195. Dat zijn de haltes:  Badhoevelaan, Havikstraat, Badhoevedorp Centrum (ter vervanging van Lorentzplein), Badhoevedorp Oost en Schuilhoeve.
 • 5 haltes verdwijnen voor de 195. Dit zijn de haltes Lorentzplein, Kamerlingh Onneslaan, De Meerwende, Prins Mauritslaan en Badhoevedorp West.
 • Er komen vanaf 11 december 3 tijdelijke haltes voor 1 tot 2 jaar. Twee komen vlak bij de kruising Sloterweg/Burgemeester Amersfoordtlaan/Zeemanlaan. Deze vervangen de halte Lorentzplein. En 1 tijdelijke halte voor de scholieren in de ochtend aan de Pa Verkuijllaan voor overstap in 3 minuten van 195 naar 192. 
 • Er komen definitieve haltes vlak bij Q-Beach aan beide kanten van de Sloterweg.