.

Werkzaamheden Robert Kochstraat

Vanaf maandag 6 maart passen we de Robert Kochstraat aan. De straat is tot en met vrijdag 24 maart gesloten bij het hofje 1-41. Ook bouwt ontwikkelaar AM vanaf dit voorjaar woningen aan de Robert Kochstraat. We verwachten dat de woningen halverwege 2024 klaar zijn.

Robert Kochstraat

De Robert Kochstraat is van 6 tot en met 24 maart gesloten bij het hofje 1-41

Dit is nodig omdat we hier een verhoogd verkeersplateau maken. Hiermee richten we weer een stukje van de Robert Kochstraat in als 30 km/u weg. Door het kruispunt te verhogen, wordt de snelheid geremd. Dit maakt ook het kruispunt veiliger.

De Robert Kochstraat is afgesloten bij het hofje met de huisnummers 1 - 41. De Prinsenbuurt  en de woningen tegenover de Prinsenbuurt bereikt u via de Oleanderlaan (via Schipholweg of Bloemenbuurt). Het hofje en de woningen aan de kant van de Kamerlingh Onneslaan bereikt u vanaf de kant van de Sloterweg en Pa Verkuijllaan. De woningen aan het hofje zijn bereikbaar via een tijdelijke uitrit. Er komen gele omleidingsborden op straat. 

De hele Robert Kochstraat wordt later dit jaar een 30 km/u straat met klinkers

Het oostelijk deel van de Robert Kochstraat is nu nog een 50 km/u straat met asfalt. Na de zomer richten we dit deel hetzelfde in als het nieuwe deel van de Robert Kochstraat. Tijdens deze werkzaamheden is de Robert Kochstraat niet volledig afgesloten. De werkzaamheden starten vanaf de zomer en duren ongeveer 7 maanden.

Wat gaat de gemeente precies doen?
•    Er komen dezelfde klinkers en de straat krijgt dezelfde breedte als het nieuwe deel van de   straat.
•    Het vrij liggende fietspad halen we weg. Fietsers rijden voortaan op de rijweg.
•    Op de plek van het fietspad komt gras.
•    Naast het gras bestraten we de stoep opnieuw. 
•    Ook krijgt de Kamerlingh Onneslaan tot aan de Franklinstraat een iets andere indeling. Aan beide kanten van de straat komen fietsstroken van rood asfalt. 

De aansluiting bij de Prinsenpoort knapten we in de week van 20 februari op

Door de werkzaamheden was het een tijd rommelig bij de Prinsenpoort. We verbeteren de aansluiting op de Robert Kochstraat. De Prinsenpoort is tijdens de werkzaamheden ongeveer een week dicht. De aansluiting ging vrijdagmiddag 24 februari weer open. 

In het voorjaar start de bouw van de woningen op de oude Robert Kochstraat
 

Op het bouwterrein naast de Robert Kochstraat maakt de aannemer bouwwegen. Deze bouwwegen komen rondom de woningen die ontwikkelaar AM bouwt aan de Robert Kochstraat. Het bouwverkeer voor de woningen rijdt zoveel mogelijk via deze weg. We verwachten dat de woningen halverwege 2024 klaar zijn.

Wat merken bewoners van de werkzaamheden?

De werkzaamheden maken geluid, onder andere door voertuigen en machines. Ook komt er zand, grond en andere materialen vrij. We ruimen dit zo goed mogelijk op. Normaal werken de aannemers van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 uur tot 16:00 uur. Mocht het nodig zijn, dan mogen ze van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 19.00 uur werken. Dit mag volgens de regels van het bouwbesluit. 

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Neem dan contact op met omgevingsmanager Like van Hulten via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp “Werkzaamheden Robert Kochstraat en Prinsenbuurt”. 

 

Gepubliceerd op: 
21 feb 2023