.

Doe mee aan de peiling ‘Beeldkwaliteit Centrum Midden’

Hoe komen de nieuwe gebouwen in Centrum Midden eruit te zien? Het dorp wil een centrum met een dorpse uitstraling die past bij de bestaande jaren 30-bouwstijl. We horen graag wat u van het aangepaste concept beeldkwaliteitsplan vindt.

In een beeldkwaliteitsplan staan afspraken over hoe de nieuwe gebouwen eruit komen te zien. Denk aan het gebruik van kleuren en materialen. Zoals welke gevelstenen er worden gebruikt en wat voor dak de nieuwe gebouwen krijgen. En hoe het deel waar de winkels komen, eruit komt te zien.

Geef uw mening

In onderstaande video vertelt stedenbouwkundige Freek Loos wat in het aangepaste concept beeldkwaliteitsplan staat. De architecten kunnen straks met de voorwaarden in het beeldkwaliteitsplan ontwerpen maken voor de nieuwe gebouwen.

Als u de video heeft bekeken stellen we graag een aantal vragen.

 

Ga naar de vragenlijst (de vragenlijst kon u tot 25 september invullen)

Heeft u de video bekeken? Open dan de vragenlijst. U kunt tot en met zondag 25 september de online peiling invullen. Dat kan niet meerdere keren achter elkaar om te voorkomen dat er dubbel gestemd wordt.

De beeldkwaliteit voor Centrum Midden wordt steeds duidelijker

We namen de ideeën uit de enquête op JouwBadhoevedorp.nl in 2019 mee in een concept beeldkwaliteitsplan. Dit plan legden we op 24 januari 2022 voor aan het dorp tijdens een online bijeenkomst. Ook bespraken we het plan met vastgoedeigenaren, winkeliers en ontwikkelaars. We pasten het plan aan en willen nu 'proeven en meten’ wat u van het aangepaste concept beeldkwaliteitsplan vindt.

We organiseerden al 2 participatiebijeenkomsten over dit plan op 5 en 8 september 2022. Op deze bijeenkomsten waren (direct) omwonenden, winkeliers, dorpsbewoners en andere geïnteresseerden aanwezig. Er waren pittige gesprekken met sommige aanwezigen over onder meer de getoonde sfeerbeelden en de gestelde vragen. Ondanks dat houden we de geplande online peiling. Met dezelfde vragen die we stelden tijdens de 2 eerdere bijeenkomsten. Zo kunnen we de antwoorden eenvoudig vergelijken. Met soms meer toelichting omdat we tijdens de bijeenkomsten merkten dat dit soms nodig was. We bieden op deze manier iedereen in Badhoevedorp de gelegenheid om hun mening te delen over het aangepaste concept beeldkwaliteitsplan. Dus ook voor mensen die niet naar de bijeenkomsten konden komen. Of voor mensen die liever online hun mening delen.

Na deze online peiling

We bekijken vanaf 26 september 2022 wat de resultaten zijn van de informatiebijeenkomsten op 5 en 8 september 2022 en deze online peiling. Op basis daarvan bepalen we welke stappen we vervolgens nemen. De planning is eind dit jaar de inspraak op het concept beeldkwaliteitsplan te starten. De gemeenteraad neemt naar verwachting in 2023 een definitief besluit over het beeldkwaliteitsplan voor Centrum Midden.

Verder op JouwBadhoevedorp 

In 2020 maakten we al 3 ‘eerste verbeeldingen’ voor het dorpsplein in het centrum. Zodra de vorm van het dorpsplein precies bekend is, maken we 3 schetsontwerpen voor het dorpsplein. Op deze schetsontwerpen kunt u volgens planning in 2023 stemmen via JouwBadhoevedorp.nl.

Meer weten over de ontwikkelingen in Badhoevedorp? 

Op de website van Badhoevedorp vindt u meer informatie over de gebiedsontwikkeling. En dus ook over onze plannen voor Centrum Midden en het hele centrumgebied. Binnenkort is er ook een informatiemarkt over de ontwikkelingen in Badhoevedorp, namelijk op zaterdag 24 september 2022. Van 13.00 tot 16.00 uur bent u welkom in het dorpshuis. 

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met omgevingsmanager Like van Hulten via telefoonnummer 06 4328 6610 of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp 'Badhoevedorp Centrum Midden'.

Gepubliceerd op: 
8 sep 2022