.

30 juni bijeenkomst Quatrebras voor omwonenden

Woont of werkt u in de Prinsenbuurt of in de Robert Kochstraat?  Dan nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst over de plannen voor het derde en vierde deel van de woonwijk Quatrebras. Deze woonwijk komt naast uw buurt.  Donderdagavond 30 juni bent u welkom bij een bijeenkomst in het dorpshuis. U kunt langskomen tussen 18:30 - 20:00 uur.

In Quatrebras komen in totaal 736 woningen. Een derde deel daarvan is al gebouwd. De afgelopen jaren maakten we plannen voor de andere delen van Quatrebras en het aanpassen van de Robert Kochstraat. We vertellen i tijdens een bijeenkomst graag wat dat voor u betekent.

Donderdagavond 30 juni bent u welkom bij een bijeenkomst in het dorpshuis

Kom de plannen bekijken en stel uw vragen aan de medewerkers van de gemeente en de ontwikkelaars AM en Quatrebras Residentials BV. U kunt langskomen tussen 18:30 - 20:00 uur.

Bijeenkomst Quatrebras voor omwonenden  
Datum: Donderdag 30 juni 2022
Tijd: 18:30 – 20.00 uur
Plaats: 1e verdieping Dorpshuis Badhoevedorp, Snelliuslaan 35

 

Op de plek van de ‘oude’ Robert Kochstraat komen rij-woningen

In plaats van een doorgaande weg waar 50 km gereden wordt, komen er straks woningen met hun achtertuin aan de kant van de Prinsenbuurt.
Wanneer wordt er waar gebouwd?

  • AM bouwt nu woningen aan de nieuwe Robert Kochstraat.
  • Op dit moment maken we ook de ‘grond klaar’ voor de bouw van woningen bij de Oleanderlaan. De bouw van deze woningen start in oktober 2022.
  • Vanaf het najaar maken we de ‘grond klaar’ voor de bouw van de woningen op de plek waar nu de Robert Kochstraat is. De bouw van deze woningen start in de lente van 2023. Daar hoort ook het heien en de grondboringen voor warmtepompen bij. Hier kunt u geluid van horen en trillingen van voelen. Het bouwen van de woningen duurt ongeveer tot eind 2024.

De Prins Mauritslaan en de Prinsenpoort sluiten we aan op de nieuwe Robert Kochstraat

U rijdt straks dus nog steeds via deze straten de Prinsenbuurt in en uit. Ook vergroten we een duiker bij de Prins Mauritslaan. De duiker verbindt de sloten aan elkaar. Hierdoor stroomt het water beter door.

Vanaf augustus/september 2022 rijdt u via de nieuwe Robert Kochstraat

Deze straat ligt dan iets verder van de Prinsenbuurt vandaan en iets dichter bij de nieuwe woningen. De nieuwe Robert Kochstraat wordt een 30km straat met klinkers. Als de nieuwe Robert Kochstraat klaar is, verwijderen we de oude Robert Kochstraat. Het verwijderen doet de aannemer van september tot en met eind dit jaar. De aannemer verwijdert dan ook het laatste stuk van de Oude Amsterdamse baan en de rotonde. De Robert Kochstraat en rotonde liggen hoger dan de omgeving. Daarom graven we de grond af.

Kaart met daarop straten in Badhoevedorp

Kaart met de bestaande woningen, nieuwe woningen en nieuwe Robert Kochstraat

Vanaf september 2022 bouwen we een brug bij de Kamerlingh Onneslaan

Tijdens het bouwen van de brug blijft de weg open. De brug komt op de plek waar vroeger het viaduct van de A9 was. Eenzelfde soort brug maakten we al over het water van het Lint bij de Oleanderlaan. Het Lint is de nieuwe wandel- en fietsroute op de plek van de oude A9.

We vertellen via onze media meer over de werkzaamheden

Schrijf u via onze website haarlemmermeer.nl/nieuwsbrieven ook in voor de digitale nieuwsbrief ‘Badhoevedorp’. Of volg ons op Facebook: ‘Badhoevedorp in Ontwikkeling’.

Heeft u vragen die niet kunnen wachten tot de bijeenkomst op 30 juni?

Neem dan contact op met omgevingsmanager Like van Hulten via telefoonnummer 06-43286610 of stuur haar een e-mail via like.van.hulten@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp van uw mail ‘Quatrebras Badhoevedorp’

Graag tot donderdag 30 juni!

Gepubliceerd op: 
22 jun 2022