.

Badhoevedorp

Spreekuur omgevingsmanager Badhoevedorp: 
op de markt aan de Sloterweg van 10:00 - 12:00 uur
Woensdag 14 juni en woensdag 12 juli

De volgende jaren werken we flink aan Badhoevedorp. Doordat de A9 niet meer door het dorp loopt maar eromheen is er plaats voor nieuwe woningen, nieuwe parken, nieuwe sportvelden én nieuw groen. Het Lint, de nieuwe wandel- en fietsroute, neemt de plaats in van de oude A9. Badhoevedorp wordt weer één dorp. We werken ook aan een nieuw centrum. Zo krijgt het dorp een echt hart.

De projecten van gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

De projecten van de gebiedsontwikkeling staan ook op een online kaart. Klik op de afbeelding of link om de kaart te bekijken. 

Bekijk de online kaart van de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

 

Nieuws op InforMeer

Lees het artikel verder op InforMeer Online

 

Luchtfoto van winkels en supermarkt. Ook zijn de straten en parkeerplaatsen te zien.

Stap in herontwikkeling Badhoevedorp Centrum Midden

Samen met de verschillende eigenaren in het gebied werken de gemeente Haarlemmermeer aan een nieuw centrum van Badhoevedorp. De gemeente vindt het belangrijk dat de plannen voor het centrum ook echt worden uitgevoerd. Daarom nam de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit. Dit besluit laat zien dat een bestemmingsplan voor het centrumgebied in voorbereiding is. En dit voorbereidingsbesluit houdt ook vergunningsaanvragen tegen die niet passen in het nieuwe bestemmingsplan. 

Nieuws

 • Mozaïekroute Nieuwemeerdijk

  Bewoonster Martine Bieshaar reageerde op een oproep van de gemeente Haarlemmermeer: '' Heeft u een idee voor een leuk project voor meer groen en recreatie?’ Martine had het leuke idee om een groene en kleurrijke kinder-wandel-route te maken over de Nieuwemeerdijk. Een route gemaakt van mozaïektegels. De route komt er! Kinderen uit Badhoevedorp en Nieuwe Meer maken de mozaïektegels. De tegels liggen straks van restaurant De Pelikaan tot aan de Molen van Sloten.
 • De bouw van Bonheur-Quatrebras start 8 mei

  Impressie van Bonheur-Quatrebras
  Ten Brinke Bouw start binnenkort met de bouw van Bonheur-Quatrebras. De bouw van dit deel van Quatrebras start met 2 gebouwen met 143 appartementen bij de Oleanderlaan- Schipholweg. Later dit jaar bouwt Ten Brinke Bouw ook nog 43 woningen. De aannemer richt eerst de bouwplaats in. Na 8 mei gaan de palen waarop de gebouwen steunen de grond in!
 • Gasunie start half mei met de aanleg van een nieuwe aardgasleiding

  Een kraan tilt een dikke leiding omhoog.
  De werkzaamheden zijn vooral op landbouwgrond langs de Schipholweg. En bijna niet op wegen en/of wandelpaden. Voor de werkzaamheden zijn ook zware materialen nodig. De route voor de vrachtwagens die deze brengen of afvoeren is: Schipholweg-Pa Verkuijlaan- Burgemeester Amersfoordtlaan – Nieuwemeerdijk – Rijstvogelstraat – Plesmanlaan (en omgekeerd). Als het nodig is zijn er verkeersregelaars voor de veiligheid. Bijvoorbeeld bij de Plesmanschool. Het werk duurt tot het einde van het jaar.