.

Badhoevedorp

De volgende jaren werken we flink aan Badhoevedorp. Doordat de A9 niet meer door het dorp loopt maar eromheen is er plaats voor nieuwe woningen, nieuwe parken, nieuwe sportvelden én nieuw groen. Het Lint, de nieuwe wandel- en fietsroute, neemt de plaats in van de oude A9. Badhoevedorp wordt weer één dorp. We werken ook aan een nieuw centrum. Zo krijgt het dorp een echt hart.

De projecten van gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

De projecten van de gebiedsontwikkeling staan ook op een online kaart. Klik op de afbeelding of link om de kaart te bekijken. 

Bekijk de online kaart van de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

 

Nieuws op InforMeer

 

 

 

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Nieuwe straten vernoemd naar bijzondere Badhoevedorpers

 

In de zomer van 2017 werd aan de Badhoevedorpers gevraagd mee te denken over de nieuwe straatnamen in de wijk Quatrebras. De vraag was vooral: wie waren van een bijzondere betekenis voor het dorp? De straatnamen die er uitkwamen, waren Joes Kloppenburghof, dokter Sabelstraat, Hendrika Eijken-Van ’t Hofstraat, dr. Henriette Boasstraat en Arie de Waardhof. Deze straten liggen aan de Robert Kochstraat.

Nieuws

 • Dokter Sabel, huisarts in hart en nieren

  Zwart wit foto van een huisarts, baby en moeder. Foto is ongeveer van 1950.
  In de zomer van 2017 vroeg onze gemeente aan inwoners om mee te denken over nieuwe straatnamen. Daarbij werd speciaal gevraagd om namen van vrouwen die van belang zijn geweest voor Badhoevedorp. Er kwamen ook namen bij van bijzondere mannen. Zoals dokter Sabel. Zondag 29 januari onthulden familie, raadslid Hans Spijker en wethouder Sedee het straatnaambord van de dokter Sabelstraat.
 • Resultaten peiling Beeldkwaliteit Centrum Midden

  Sfeerbeeld centrum midden
  Hoe komen de nieuwe gebouwen in het middelste deel van het centrum in Badhoevedorp eruit te zien? In september 2022 organiseerden we 2 participatiebijeenkomsten en een online peiling over de plannen voor de ‘Beeldkwaliteit Centrum Midden’. Op deze pagina leest u meer over de peiling, onze conclusie en hoe we verder gaan met de plannen voor Centrum Midden.
 • De nieuwe Robert Kochstraat

  Foto van een straat met klinkers en nieuwe huizen.
  Sinds september 2022 is de nieuwe Robert Kochstraat open. Wij ontvingen vele berichten van bezorgde inwoners over het verkeer in de straat. Het verkeer rijdt tussen de Oleanderlaan en Kamerlingh Onneslaan via de Robert Kochstraat voor een deel het dorp in en uit. Ook de bus en het vrachtverkeer. De maximumsnelheid is 30 km/u. De bewoners maken zich zorgen over de verkeersveiligheid, verkeersopstoppingen en trillingen van de woningen. In gesprekken met de gemeente zijn deze zorgen geuit. We deden een aantal onderzoeken en namen meerdere maatregelen.