.

Badhoevedorp

Spreekuur Badhoevedorp: 
Woensdag 28 februari 2024 van 10.30 - 12.30 uur op de markt aan de Sloterweg
Met de omgevingsmanager en  gebiedsmanager

 

De volgende jaren werken we flink aan Badhoevedorp

Doordat de A9 niet meer door het dorp loopt maar eromheen is er plaats voor nieuwe woningen, nieuwe parken, nieuwe sportvelden én nieuw groen. Het Lint, de nieuwe wandel- en fietsroute, neemt de plaats in van de oude A9. Badhoevedorp wordt weer één dorp. We werken ook aan een nieuw centrum. Zo krijgt het dorp een echt hart.

Werkzaamheden centrum  

In Badhoevedorp verandert veel. Ook het centrum verandert. We bouwen bijvoorbeeld nieuwe woningen, bruggen en het Lint. Vanaf juli 2023 werken we op meerdere plekken in het centrum. We maakten een overzicht en een kaart met daarop de plekken waar we werken. Klik op de afbeelding of link om naar het overzicht te gaan. 

Bekijk het overzicht van de werkzaamheden in het centrum. 

De projecten van gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

De projecten van de gebiedsontwikkeling staan ook op een online kaart. Klik op de afbeelding of link om de kaart te bekijken. 

Bekijk de online kaart van de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

 

Nieuws op InforMeer

 

Tekening van nieuwe sportvelden. Het zijn velden voor honkbal, softbal en voetbal.

Gemeente en SCPB’22 maken afspraken over verplaatsen sportvelden

De gemeente Haarlemmermeer en Sport Combinatie Pancratius Badhoevedorp '22 (SCPB’22) maakten afspraken over het verplaatsen van de sportvelden. De sportvereniging gaat verhuizen naar het nieuwe Sportpark De Veldpost aan de Schipholweg. Naast de atletiekvereniging legt de gemeente voor SCPB '22 een honk- en softbalveld, 4 kunstgras voetbalvelden en 2 grasvoetbalvelden aan. 

 

Lees het artikel verder op InforMeer Online

 

 

Nieuws

 • Verkeer Badhoevedorp: 'Bemoei je ermee!' 

  Een vergaderzaal met bankjes en tafel. In de ruikmte vergadert de gemeenteraad.
  De hele gemeenteraad stemde donderdag 15 februari unaniem voor het plan van aanpak voor de Tussenevaluatie Verkeersstructuurplan Badhoevedorp. Dit betekent een onderzoek met een verkeerstelling, een doorberekening van het verkeersmodel én een belevingsonderzoek door een extern bureau. Samen met de dorpsraad zetten we de tussenevaluatie op en betrekken we alle inwoners die mee willen doen. Aanmelden om mee te denken kan tot 10 maart 2024.
 • Speelplek bij de Sleutelbloemstraat

  Een tekening van een speelplek. Met een speelhuisje, een bruggetje, een wipkip en kunstgras met spelletjes.
  Eind april plaatsen we een speelplek voor kinderen van 0-6 jaar in park Quatrebras. Vlakbij de Sleutelbloemstraat. Er komen naast speeltoestellen ook een bankje, een prullenbak en hogere planten.  De oppervlakte van de speelplek is 105 m2.  De speeltoestellen die er komen zijn bijvoorbeeld een speelhuisje, een bruggetje, een wipkip en beweegspelletjes. 
 • Voetpad naast de Meerwende

  Een appartementengebouw met daarnaast een grasveld en een haag. Ook ligt er een sloot achter het grasveld.
  Naast Zorgcentrum de Meerwende komt een pad voor voetgangers. De aannemer start 4 maart met het maken van het voetpad. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Het voetpad begint na de stalen kade bij de Joes Kloppenburghof en eindigt bij de Robert Kochstraat.