.

Badhoevedorp

Spreekuur Badhoevedorp: 
Woensdag 18 oktober van 11:00 - 13:00 uur op de markt aan de Sloterweg
Met de omgevingsmanager en  gebiedsmanager. 

 

De volgende jaren werken we flink aan Badhoevedorp

Doordat de A9 niet meer door het dorp loopt maar eromheen is er plaats voor nieuwe woningen, nieuwe parken, nieuwe sportvelden én nieuw groen. Het Lint, de nieuwe wandel- en fietsroute, neemt de plaats in van de oude A9. Badhoevedorp wordt weer één dorp. We werken ook aan een nieuw centrum. Zo krijgt het dorp een echt hart.

Werkzaamheden centrum  

In Badhoevedorp verandert veel. Ook het centrum verandert. We bouwen bijvoorbeeld nieuwe woningen, bruggen en het Lint. Vanaf juli 2023 werken we op meerdere plekken in het centrum. We maakten een overzicht en een kaart met daarop de plekken waar we werken. Klik op de afbeelding of link om naar het overzicht te gaan. 

Bekijk het overzicht van de werkzaamheden in het centrum. 

De projecten van gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

De projecten van de gebiedsontwikkeling staan ook op een online kaart. Klik op de afbeelding of link om de kaart te bekijken. 

Bekijk de online kaart van de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

 

Nieuws op InforMeer

Lees het artikel verder op InforMeer Online

 

Bus in het centrum van Badhoevedorp.

Gemeente past verkeersmaatregelen Badhoevedorp aan

Vanaf vrijdag 15 september 2023 rijdt buslijn 195 in Badhoevedorp niet meer over de Sloterweg maar over de Pa Verkuijllaan. Ook komt er een verbod voor vrachtverkeer op de Robert Kochstraat en de Sloterweg. Het invoeren van deze maatregelen was een nadrukkelijke wens van de gemeenteraad. De gemeente nam deze week een verkeersbesluit over de maatregelen.

 

De verkeersbesluiten over de maatregelen staan op officiële bekendmakingen:

Heeft u bezwaar tegen de besluiten? Bezwaar maken kan tot en met 26 oktober 2023
 

Nieuws

 • Onthulling straatnaambord Hendrika Eijken-van 't Hof 

  Groep mensen die een straatnaambord onthullen. Blije gezichten, ballonnen en glaasjes met een feestelijk drankje.
  Zondag 24 september was de feestelijke onthulling van het straatnaambord in de Hendrika Eijken- van 't Hofstraat te Badhoevedorp. 3 generaties vrouwen uit de familie van Hendrika Eijken - van 't Hof: haar dochter, kleindochter en achterkleindochter onthulden het straatnaambord! Wethouder Mariëtte Sedee sprak de familie en aanwezigen toe.
 • Nieuwe Meer: vervangen Oude Haagsebrug

  De Oude Haagseburg over de Ringvaart bij Nieuwe Meer wordt vervangen. De brug is technisch in slechte staat. De nieuwe brug wordt breder. Zo kunnen bussen in twee richtingen langs elkaar rijden. Er komt ook meer ruimte voor fietsers en voetgangers op de brug. De bestaande wegen worden ook weer aangesloten op de nieuwe brug. Het vervangen van de Oude Haagsebrug is een gezamenlijk project van Vervoerregio Amsterdam, Schiphol, Provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer en gemeente Amsterdam. Aannemer BAM Infra voert de werkzaamheden uit.
 • 30 september informatiemarkt!

  Informatiemarkt Badhoevedorp
  Dat er veel verandert in Badhoevedorp merkt u vast wel. We bouwen bruggen aan de Sloterweg en Pa Verkuijllaan, aan de Schipholweg maken we Park de Veldpost, in het centrum werken we aan het Lint en ruimte voor nieuwe woningen. Ook in de nieuwe wijk Quatrebras bouwen de aannemers volop woningen. Heeft u vragen over de werkzaamheden of wilt u meer weten over onze projecten? Kom dan zaterdag 30 september tussen 13:00 – 16:00 uur naar de informatiemarkt in het dorpshuis!