.

Badhoevedorp

De volgende jaren werken we flink aan Badhoevedorp. Doordat de A9 niet meer door het dorp loopt maar eromheen is er plaats voor nieuwe woningen, nieuwe parken, nieuwe sportvelden én nieuw groen. Het Lint, de nieuwe wandel- en fietsroute, neemt de plaats in van de oude A9. Badhoevedorp wordt weer één dorp. We werken ook aan een nieuw centrum. Zo krijgt het dorp een echt hart.

De projecten van gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

De projecten van de gebiedsontwikkeling staan ook op een online kaart. Klik op de afbeelding of link om de kaart te bekijken. 

Bekijk de online kaart van de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

 

Nieuws op InforMeer

 

 

 

Lees het artikel verder op InforMeer Online

Duurzame woningen in Quatrebras Park, Badhoevedorp

 

Het startsein voor de realisatie van 65 energiezuinige en toekomstbestendige woningen in Quatrebras, Badhoevedorp, heeft geklonken. Woningbouwwethouder Jurgen Nobel, Peter Heuvelink (directeur AM) en Maarten Strijdonk (directeur BAM Wonen) verrichtten de officiële handeling op woensdag 7 december.

Nieuws

 • Scouting Terraqua haalt bouwmaterialen op bij raadhuis

  Vrijwilligers halen spullen op uit het raadhuis in s
  Afgelopen zaterdag haalden vrijwilligers van Scouting Terraqua bouwmaterialen op uit het raadhuis in Hoofddorp. Dit gebouw wordt nu gesloopt. De scouting gebruikt de materialen bij de bouw van een nieuw clubhuis. Scouting Terraqua is de nieuwe scoutinggroep in Badhoevedorp. Ontstaan uit het samengaan van Scouting Leeghwater en de Lady Baden Powell groep. Aan de Snelliuslaan maken de Scouts in 2023 hun nieuw clubgebouw.
 • De nieuwe Robert Kochstraat

  Foto van een straat met klinkers en nieuwe huizen.
  Sinds 19 september rijdt het verkeer niet meer via de oude, maar via de nieuwe Robert Kochstraat. Bewoners en Connexxion maken zich zorgen over vooral het bouwverkeer in de nieuwe straat. Daardoor rijden de bussen van Connexxion tijdelijk niet door de Robert Kochstraat. De gemeente Haarlemmermeer verzamelt nu alle reacties op de nieuwe Robert Kochstraat. Eind dit jaar, begin volgend jaar komen we er via onder meer onze website, nieuwsbrief en social media op terug.
 • Connexxion past routes buslijnen 192 en 195 aan

  Witte bus rijdt op een straat. Met op de achtergrond Badhoevedorp.
  Vanaf zondag 11 december 2022 is er een nieuwe dienstregeling van Connexxion voor de buslijnen 192 en 195. Op 11 december gaat het Vervoerplan 2023 in dat de Vervoerregio Amsterdam (VRA) op 13 oktober 2022 vaststelde. Er rijdt voorlopig nog geen bus via de Robert Kochstraat. Volgens de nieuwe dienstregeling blijven de lijnen 192 en 195 even vaak en op dezelfde tijden rijden. Ook blijft de reistijd ongeveer hetzelfde. De routes die de bussen rijden veranderen wel. De bussen rijden bijvoorbeeld niet meer over de Zeemanlaan.